ИЗДВОЈЕНОНовости

ОВЕ ГОДИНЕ БЕЗ ВАШАРА И САЈМА ПРИВЕДЕ

Овогодишњи 169. вашар и 15. Сајам приведе и туризма не могу бити одржани, јер се морамо придржавати препорука Републичког штаба за ванредне ситуације да се не смије окупљати више од 50 људи, а заштита здравља мора да буде на првом мјесту.

Казао је то данас начелник општине Милорад Симић додавши да је традиционални вашар у Прњавору, који се одржава око Преображења, такође отказан.

– Оставимо се славља и окупљања, са сваког тог окупљања ја бих рекао, појавио се неки кластер заражених корона виросом. Вашар, који окупља од 60.000 до 80.000 људи је мисаона именица у ово вријеме и није добро да буде одржан. Ова традиционална манифестација није одржавана ни у ратна времена, а и ово су тешка времена. Није припреман ни 15. Сајам привреде и туризма, која окупља велики број људи – рекао је Симић додавши да сви треба да се понашају одговорно.

Подсјетио је да ће 28. август, Дан општине бити прослављен свечаном сједницом Скупштине општине и додјелом највиших општинских признања.

Related posts

Прије 28 година страдао и
Мирко Тривуновић из Осиње

Derventski List

„ЕКИПА“ И „ГОСПОДАРИЦА ЗЛА“ ИДУЋЕ СРИЈЕДЕ

admin

ВЕЧЕ ПЈЕСМЕ И ПЛЕСА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još