ВијестиКултура

„Овца“ и „Коза“ нови чланови дружине

Из пера Милорада Ђурђевића ових дана изашле су нове сликовнице под називима „Овца“ и „Коза“, и то у 28. години постојања Српског књижевног клуба „Вихор“ који је издавач и овог и претходних сликовитих дјела овог аутора.

– И ова, на нашим просторима јединствена, и садржајем и формом, сликовница Мише Ђурђевића, осванула је да буде дарована свим младим читаоцима који се, као што су до сада већ са уобичајеном радошћу чинили, аутору јаве исказаном жељом да и ову нову сликовиту поучну пјесмопричу имају на својим читалачким полицама. Ауторове замисли и овог пута вјерно су дочарали чланови тима који се од сликовница годинама не одвајају. Дјело је осликала Горана Шаренац, графички приредио Вјекослав Новаковић, а рецензент је Стевка Козић Прерадовић – казао је Ђурђевић, иначе члан „Вихора“ и Удружења књижевника РС.

Изласком ових дјела из штампе животињска дружина у облику сликовнице добила је свог 14 члана, а „Овца“ и „Коза“ придружиле су се својим малим другарима „Коки“, „Цуки“, „Гици“, „Жирафи“, „Роди“, „Косу“, „Меди“, „Цврчку“, „Лаву“ и „Лептиру/Мачки/Мишу“, „Зеки“, „Крокодилу“ и „Лији“.

Related posts

У Броду одржано „Покровско пјесничко саборовање“

admin

Годишњи концерт ученика Музичке школе вечерас

admin

Ћирилица благо које
је запостављено

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još