ИЗДВОЈЕНОНовости

Одата почаст страдалим и обиљежена слава села и цркве

Животи положени за мир и слободу заслужују вјечно поштовање, а сви страдали у одбрани својих домова, хероји су које не смијемо забравити.

Поручено је то данас на парастосу жртвама Одбрамбено – отаџбинског рата у Календеровцима, гдје су на спомен – обиљежје вијенце положили чланови породица погинулих бораца, градоначелник Милорад Симић, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић, делегација Градске борачке организације и Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, те политичких партија СНСД и СДС.

Милка Аничић, чији син је живот дао за слободу и част свога народа, казала је да јој једину утјеху представља то што његова жртва није заборављена.

– Важно је сјећати се, да неко пита и да његова кћерка зна зашто нема оца и да надолазећа покољења знају колико породица је дало своје очеве, синове и браћу за слободу – додала је мајка Стеве Аничића који је погинуо недуго након што је навршио 24 године.

Градоначелник је положио вијенац и на споменик подигнут жртвама Народноослободилачке борбе, као и на споменик цивилним жртвама фашистичког терора.

Парастосу у Календеровцима претходила је литургија поводом празника Цара Константина и царице Јелене, заштитника цркве и села.

Related posts

Дочек православне Нове
године уз Јелену Томашевић

Derventski List

И овог љета размјена уџбеника у библиoтеци

Derventski List

Центар града од 1. јуна постаје шеталиште

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još