Спорт

Одбојкашице на крилима тимског духа стреме ка врху

На крилима тимског духа дервентске одбојкашице крочиле су у нову сезону Друге обојкашке лиге Републике Српске, а екипа коју тренутно чине само Дервенћанке гласно сања снове у највишем рангу такмичења.

У првој утакмици јесењег дијела сезоне одбојкашице су протеклог викенда код куће славиле против екипе „Рудара“ из Угљевиком резултатом 3:0, а ова побједа додатно је подгријала жељу за новим тријумфима.

Стари сјај клубу посљедњим наступом вратио је први тим одбојкашица узраста од 15 до 17 година, које се уједно представљају и у кадетском рангу такмичења, а на путу да поново достигну трон младе Дервенћанке марљиво тренирају.

Да ова постава може дервентској одбојци да врати стару круну увјерена је Јелена Нинковић у чијим рукама је ове сезоне тренерска палица.

– Бавим се одбојком већ 20 година и своје прве играчке кораке направила сам у овом клубу у који сам се касније вратила као тренер. Тренерску палицу сам, заједно са кондиционим тренером Зораном Макивић, преузела почетком августа и већ тада смо почеле са физичком припремом најстаријих такмичарки. Вјерујем да сви заједно добро радимо, а с обзиром да је ове године сав притисак пао на ову екипу дјевојака, оне се врло добро носе са тим – оцијенила је Нинковићева додавши да је дух заједништва и пријатељство оно што гради овај тим.

– Дервентски одбојкашки тим је увијек добро котирао, тако да смо играле у Првој лиги РС и Премијер лиги БиХ, међутим тада су актуелну поставу чиниле и играчице „са стране“. Дугогодишњи проблем је био то што када ове играчице оду ми остајемо без подмлатка и зато смо сад у ситуацији да играмо у Другој лиги, јер млађе селекције нису биле спремне и утрениране да остану у вишем рангу такмичења – казала је Нинковићава додавши да је њен услов да тренира екипу био да тим чине Дервенћанке.

– Желим да достигнемо врх табеле, и поново Прву лигу, и то захваљујући само нашим дјевојкама из Дервенте, које наступају као тим, размишљају као једна и бодре једна другу. Ја сам у таквој екипи одрасла и једноставно желим да и њима то пренесем – казала је Нинковићева.

Да је тимски дух оно што ову екипу чини јачом, истакла је Ксениа Попадић.

– Одбојку тренирам већ готово шест година и све то вријеме тренирала сам у Одбојкашком клубу „Дервента“. Откад је почела нова сезона, напорно тренирамо, али је атмосфера квалитетна, Јелена као тренер је одлична и то је велики покретач – додала је Попадићева која је нова знања стивацала и на камповима.

– То је за мене било предивно искуство, јер сам и сама научила, а потом и пренијела нове технике и вјежбе својим саиграчицама – казала је Попадићева која друге дјевојке из екипе доживљава као чланове породице.

– Ми заједно тренирамо, растемо, понашамо се као сестре, најбоље смо другарице и то је заиста сјајан осјећај. Имам жељу да некада заиграм и за репрезентацију, али сада сам фокусирана на наш заједнички циљ да заиграмо у Првој лиги РС – рекла је Попадићева, а да се блискост у екипи брзо развија истакла је и једна од најмлађих играчица, дванаестогодишња Лара Пећић.

– Ја играм кадетску лигу и тренирам око годину. Мислила сам да се нећу уклопити када сам дошла у овај тим, јер сам и раније тренирала, па престајала, али брзо прихватамо једна другу и градимо пријатељства – рекла је Пећићева.

Захваљујући осјећају заједништва играчице су додале да је могуће савладати и изазове које доноси наступ у вишем рангу.

– Наравно трема је присутна, али добра припрема је кључна – рекла је Анастасија Павловић, док Николина Аџић која такође као покретач истиче тимски дух који краси ову екипу.

– Прву утакмицу смо одиграле баш тимски, биле смо ту једна за другу и ако бисмо и погријешиле, подржавале смо се – рекла је Аџићева.

Јесењи дио сезоне трајаће до друге половине децембра, а младе дервентске одбојкашице ће се борити против пет екипа из регије, а сљедећа утакмица планирана је већ овог викенда.

Селекције

Одбојкашки клуб „Дервента“ тренутно броји око 150 чланица. Селекција од 25 кадеткиња такмичи се у два ранга, кадетској и Другој лиги РС. У селекцији пионирки је 30 одбојкашица, претпионирки има око 40, а у оквиру клуба дјелује и школа одбојке која броји око 50 чланова.

Related posts

„Вашарски куп“ и
„фишијада“ у недјељу

Derventski List

Благојевић и Павловићева
најбољи спортисти Дервенте

Derventski List

ПОБРАЛИ МЕДАЉЕ У ЗАГРЕБУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još