Друштво

ОДГОВОРНОШЋУ ПРОТИВ ПОЖАРА

Вријеме жетве житарица и интензивних радова у пољу са собом носи и повећану опасност од пожара, те стога из Ватрогасне јединице упозоравају ратаре и земљорадничке задруге да се придржавају мјера заштите од пожара.

Законом о заштити од пожара прописано је на које начине је потребно осигурати усјеве и сам рад у пољу како би се избјегли пожари, а Територијална ватрогасна јединица Дервента посебно скреће пажњу на организовање дежурстава и система обавјештавања.

  • Механизација која учествује у вршидби и транспорту, мора бити технички исправна и снабдјевена хватачима варница на ауспуху. Комбајн којим се обавља жетва и вршидба мора бити снабдјевен исправним апаратом за гашење пожара типа „С-9“, ашовом и лопатом. Ако се жетва и вршидба обавља са три или више комбајна, поред ове опреме мора се обазбиједити аутоцистерна или цистерна са тракторском вучом напуњена водом, са уграђеном пумпом и снабдјевена опремом за гашење пожара – наглашавају из Ватрогасне јединице.

Додају да је веома важно водити рачуна о складиштењу горива за пољопривредне машине,
а током прекида вршидбе, пољопривредне машине морају се удаљити од вршалице. Истичу да је забрањено ложење ватре и пушење у близини усјева.

Related posts

Камере најприје на улазима у град

admin

УПИС УЧЕНИКА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ

admin

У току вакцинација
ученика осмих разреда

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još