Култура

ОМАЖ КЛАСИЧНОЈ УМЈЕТНОСТИ

У склопу фестивала „Љетна арт сцена“ вече је протекло у знаку класичне музике, стихова и стандардне ликовне поставке.
Племенити циљ, куповина клавира, окупља дервентске умјетнике разних миљеа, а вечерас су свој допринос дале пијамисткиње Валентина Шатара, Драгана Латиновић, Марија Карановић и Милкица Марјановић пјесникиња, те фотограф Иван Живковић донирајући двије слике из колекције „Дервента на канвасу“.
Професор клавир и пијанисткиња Валентина Шатара сматра да ће куповина клавира учинити да класична музика буде доступнија и да ће тиме наша културна сцена бити оплемењенија.
– Ја сам почаствована што сам позвана и што учествујем у ширењу крила културе – казала је Шатара додавши да оваква дешавања много утичу на подизање културне свијести код младих.
Пјесникиња Милкица Марјановић је поносна што чита своје стихове пред дервентском публиком и што је раме уз раме са препознатљивим именима дервентске културне сцене.
-За једну малу средину ово је велика ствар – закључила је Марјановићева додавши да је примијетно да је сваки пут одазив публике све већи и да је то знак да организатори раде одличан посао.

Related posts

ИЗ БИБЛИОТЕКЕ 200 КЊИГА ЗА ОСОБЕ У ИЗОЛАЦИЈИ У СТУДЕНТСКОМ ЦЕНТРУ

admin

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „НЕМАЊИЋИ“ У ПОНЕДЈЕЉАК

admin

Промоција дјела „Говорим другим језиком“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još