Култура

Омиљена басна
доживјела свој наставак

Драмолета „Басна из мог дворишта 2“ у изведби најмлађих глумаца Драмског студија вечерас је премијерно представљена дервентској публици, а ријеч је о наставку једне од омиљених представа овог студија.

Кроз овај симпатични комад представило се 12 малених глумаца и то Реља Кузмановић, Дуња Ковачевић, Сара Вујичић, Нина Пашалић, Филип Јевтић, Ненси Будишић, Ана Илић, Милица Савић, Павче Ђурић, Тамара Живковић, Гаврило Тошић и Лазар Јовичић, међу којима и троје којима је ово било прво глумачко искуство. Представа је настала по тексту идејног творца студија и драматурга Синише Тешановића.

– Ријеч је о драмолети кроз коју најмлађи глумци отјелотворе разне животиње. То је једна симпатична басна гдје су кроз имитацију животиња дошли до ликова – казао је Тешановић додавши да је у плану да на прољеће споје оба дијела ове представе.

– Ове године смо заиста забиљежили огроман напредак у односу на прошлу годину и фокусирали се на премијере и изведбе, а за сљедећу годину планирамо да се усредсредимо на истраживање, с обзиром да имамо довољан број представа на репертоару које треба да се играју и да живе. Тако да ћемо што више да играмо и путујемо – рекао је Тешановић.  

Он је подсјетио и да је од фебруара планиран упис нових чланова за све групе.

Related posts

Промовисани романи „Тајкун“ и „Теодор“

admin

„Женски разговори“ побрали овације

admin

ПАТКОВАЧА ОВОГ ВИКЕНДА У СЛУЖБИ УМЈЕТНОСТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još