Друштво

Опрезно приликом интернет куповине на „Црни петак“

Министарство унутрашњих послова Републике Српске скреће пажњу грађанима да буду опрезни приликом куповине путем интернета, имајући у виду да се 26. новембар на међународном нивоу означава као „Црни петак“, те да је управо у овом периоду повећана куповина путем интернета.

Из МУП-а наводе да извршиоци кривичних дјела користе овакве прилике да интензивирају своје активности, а грађанима се посебна пажња скреће на лажне интернет странице за куповину, лажне игре на срећу, лажне добитничке картице, лажне интернет странице са рекламама за „Црни петак“, „фишинг“ линкове и мејл поруке које промовишу „Црни петак“.

– Приликом плаћања потрудите се и провјерите рецензије прије куповине, користите картице, јер имате више шансе за поврат новца. Плаћајте само када сте спојени на сигурну интернетску везу, избјегавајте бесплатни или отворени јавни „Wi-Fi“ – истичу из МУП-а

Више информација грађани могу добити на интернет страници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова  https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk, посредством које грађани могу да пријаве такве сумњиве активности.

 

Related posts

ЗИМСКИ РАСПУСТ ОД ПОНЕДЈЕЉКА

admin

ЂАЦИ ЧЛАНОВЕ „СУНЦА“ ОБРАДОВАЛИ ПАКЕТИЋИМА

admin

ТЕСТИРАЊЕ НА АНТИТИЈЕЛА ОД ПОНЕДЈЕЉКА У ДОМУ ЗДРАВЉА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još