Друштво

Опрезно при спаљивању биљног отпада и корова

С обзиром да доласком прољећа почиње и сезона чишћења пољопривредних површина, вртова и окућница, приликом чега се биљни отпад спаљује на отвореном простору, из Територијалне ватрогасне јединице упозоравају суграђане да буду пажљиви при паљењу ватре на отвореном.

– Подсјећамо суграђане да је за свако ложење ватре на отвореном потребно прибавити одобрење надлежне ватрогасне јединице те предузети одговарајуће мјере предострожности, а што подразумијева да се прије спаљивања отпада обавијести надлежна ватрогасна јединица, те да се спаљивање обавља на за то предвиђеним мјестима и у одређено вријеме – навели су из Ватрогасне јединице додајући да мјесто гдје се спаљује биљни отпад мора бити удаљено од стамбених објеката, крошњи стабала, електричних водова и њихових стубова.

Такође важно је простор предвиђен за спаљивање очистити од запаљивог растиња у ширини од пет метара, припремити унапријед средства за гашење пожара, не палити ватру док је вријеме вјетровито, не спаљивати истовремено велике количине растиња, те контролисати изгарање и не напуштати мјесто док се ватра у потпуности не угаси.

У случају пожара, ватрогасце можете позвати на број 123, подсјећају из Ватрогасне јединице истичући да су за непоштовање наведених мјера предвиђене новчане казне.

Related posts

Хор „Мозаик“ позива суграђане да им се придруже

admin

Дружењем испратили необичну школску годину

admin

Игралиште на Чардаку добија обрисе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još