Друштво

Опрезно са пиротехником
и украсним лампицама

Професионална ватрогасно – спасилачка јединица Дервента апелује на становнике да буду опрезни у руковању са пиротехничким средствима, али и празничним украсима и расвјетом.

Старјешина јединице Славен Пијетловић подсјећа да сваке године у празнично вријеме много дјеце, али и одраслих, буде принуђено да се јави љекару због повреда изазваних пиротехничким средствима, а могу и да изазову пожар.

– Пиротехничка средства јесу атрактивна за разне прославе, али могу бити извори разних опасности по здравље дјеце и одраслих. Петарде, прскалице, свијеће представљају велику опасност за настајање пожара, а могу да проузрокују и разне повреде као што су опекотине, оштећења вида и слуха, испаравање компоненти из петарди (отровни селен) – истиће Пијетловић, додајући да је осим на пиротехнику потребно обратити пажну и на јелке, електричне лампице и остале украсе који, такође, могу проузроковати пожар.

– Због тога, јелку никада не треба постављати у близини завјесе, не користити прскалице и свјеће у близини запаљивих материјала, од електричних лампица треба удаљити папир и накит, не остављати упаљене лампице надзора без надзора и слично. Све наведено може смањити ризик од пожара и повреда ако се придржавамо ових  упутстава – рекао је Пијетловић пожеливши суграђанима срећне и мирне празнике.

Related posts

ЛОГОПЕДСКА ОРДИНАЦИЈА НАСТАВЉА СА РАДОМ

admin

У НОВИ ПАРК СТИГЛЕ СПРАВЕ ЗА ДЈЕЦУ

admin

Почетак школске године и безбједност ђака главне теме

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još