ИЗДВОЈЕНОКултура

ОРИЛА СЕ ЕТНО ПЈЕСМА

Како би се сачувала традиција одржавања вечери етно музике и пјесме, СКУД ,,Дервента“ је вечерас приуштио суграђанима својеврстан спектакл уз помоћ пјевачке и рецитаторске секције које су наступиле уз подршку оркестра.

Руководилац женске пјевачке групе Милијана Жунић је истакла како су вриједно радили и предано се спремали за фестивал, који ове године, због епидемиолошких мјера, нису могли да оплемене гости.
– Ми смо једна мала екипа, али радимо са пуно љубави  а све у духу очувања традиције. А како су ове године изостали гости, ми сми припремили шаролик репертоар, а неке од пјесама смо и раније изводили, а уз неке пјесме имали смо и пратњу оркестра – истакла је Жунићева додавши да је циљ да Фестивал етно пјесме постане чувар традиције.
Идејни творац инструменталне секције и вођа оркестра Дејан Шукурма не крије одушевљење због великог одазива публике.
– Дервенћани одувијек његују поштовање према традицији, те ме не чуди, али ме радује интересовање публике. Много би било љепше да смо могли да угостимо екипе из других градова, али, надамо се да ћемо све ово надокнадити – казао је Шукурма.

Related posts

Пјесмом његују пријатељства

admin

Промоција дјела Миланке Благојевић вечерас

admin

ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ЗА ОДМОРИШТЕ „БРКИЋА ВОДА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još