ИЗДВОЈЕНОНовости

ОСВЕШТАНИ КРСТОВИ ЗА ХРАМ У СРПСКОЈ ВАРОШИ

Oво свето место биће наше утврђење у вери, љубави и нади, где долазимо када пролазимо и да увек будемо скрушени у молитви.

Поручио је то данас епископ зворничко-тузлански Фотије који је, у присуству великог броја вјерника и представника јавног живота, освештао је крстове за храм у Српској вароши, а оба крста након освештања подигнута су и постављена на храм.

Храм у Српској вароши гради се на темељима „старе цркве“ порушене на Спасовдан 1992. године, а његова изградња је почела прије годину. Истовјетна богомоља, али мањих димензија, посвећена је Благовијестима, те ће уз светосавски дом, звоник и мртвачницу са палионицом свијећа чинити својеврсни комплекс.

Владика Фотије истакао је важност крста у православној вјери.

  • Ово ће у Дервенти бити друга црква и ово свето место ће бити наше утврђење у вери, љубави и нади, где долазимо, када пролазимо и да увек будемо скрушени у молитви. Није чудо да данас освештавамо крстове, а крст је симбол живота, симбол рајскога дрвета, симбол распећа, али и симбол победе и васкрсења. Зато је све у животу хришћана у крсту. Модеран човек је сишао са крста, зато немојмо се удаљавати, будимо са нашим светињама, уз Часне крстове наше – рекао је владика Фотије.

Он је изразио наду да ће се вјерници ускоро на овом мјесту окупити поводом освећења иконостаса и цијеле цркве.

Related posts

Од вртића се опростили
у ритму дјетињства

Derventski List

Кадети „Текстилца“ понос Дервенте

admin

ПОДИЈЕЉЕНО 185 ПАКЕТА СА СЈЕМЕНИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još