Друштво

Освештан Светосавски
дом и звоно за цркву

У Горњим Церанима данас је, на Духовски понедјељак, било свечано, а на радост многих мјештана и вјерника освештан је Светосавски дом и звоно за цркву Покрова Пресвете Богородице.

Чин освештања обавио је архијерејски намјесник Радојица Ћетковић умјесто владике зворничко – тузланског Фотија, који је због здравствених разлога морао да одгоди долазак.

– Звоно ће благословом штитити ово село и људе у њему. Биће дана када ће доћи и владика у Горње Церaне, Црнчу, Осињу и сва друга наша мјеста, да нас благослови и подучи – казао је Ћетковић који је са осталим свештеницима у цркви служио и литургију у присуству вјерног народа овог краја.

Свештеник Илија Тривић казао је да је Светосавски дом грађен од 2016. до  2022. године, док је идеја за куповину новог звона за храм потекла 2021. године.

– Звоно је стигло из ливнице „Кременовић“ и тешко је  202 килограма – казао је Тривић који се захвалио свим приложницима и дародавцима, те вјерном народу који су увеличали свечаност.

Кумови звона били су Златко и Биљана Аџић, а Светосавског дома Милорад и Стана Бабић из Горњих  Церана.

Related posts

СКУД „ДЕРВЕНТА“ ГОСТОВАО У ТРСТЕНИКУ

admin

ДИМЊАЧАРИ У СУБОТУ ПАРАДИРАЈУ ГРАДОМ

admin

ТРЖИШТЕ ВАПИ ЗА ЦНЦ ТЕХНИЧАРИМА И ОБРАЂИВАЧИМА МЕТАЛА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još