ИЗДВОЈЕНОНовости

ОСВЕШТАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ 28. МАЈА, НА СПАСОВДАН

Стара црква у Српској вароши, која је порушена на Спасовдан 1992. године, а чија је изградња почела прије непуне двије године, требало би да буде освештана 28. маја, на Спасовдан.

Потврдио је то Дервентском листу предсједник Грађевинског одбора за изградњу храма Драго Наградић додавши да је у току завршетак радова на самом храму.

– Тренутно је око храма постављена скела за наношење фасаде, али је у плану и уређење приступа цркви са улице, уређење дворишта и рјешавање проблема са паркингом.   Сви донатори и дароватељи су већ познати, само је остало да се „коцкице склопе“ и да све дође на своје мјесто – рекао је Наградић додавши да очекује да у наредном периоду почне и изградња мртвачнице са палионицом свијећа.

– Набављен је сав потребан материјал и надам се да ћемо тај објекат успјети покрити до краја маја – казао је Наградић.

Храм који је подигнут 1855. године, био је симбол православља у Дервенти, а миниран је током посљедњег рата, на Спасовдан 1992. године. Његова обнова почела је у мају 2018. година изградњом темеља на мјесту старих, а када буде завршен, храм ће са светосавским домом и мртвачницом са палионицом свијећа чинити комплекс, који ће бити мјесто новог окупљања православног становништва овог краја.

_

 

Помоћ

Драго Наградић је истакао да у име свих чланова Грађевинског одбора жели да захвали свим вјерницима, дароватељима, те грађанима који су помогли изградњу овог храма.

Related posts

Бајковит опроштај од вртића за предшколце

admin

КЉАЈИЋ УМЈЕСТО БЈЕЛОШЕВИЋА

admin

Мир и суживот у Дервенти
не смију бити доведени у питање

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još