ИЗДВОЈЕНОНовости

ОТВОРЕН АСФАЛТИРАНИ ПУТ У ЦРНЧИ

Начелник општине Милорад Симић данас је, у присуству својих сарадника и бројних мјештана Црнче, пресијецањем врпце свечано отворио новоасфалтирану дионицу пута у засеоку Бабићи.

Према ријечима мјештанина Милорада Бабића, ради се о дионици дугој око 400 метара, а која је завршена у два наврата
-Пут у нашем засеоку асфалтиран је уз подршку у помоћ и локалне заједнице и веома смо захвални начелнику општине Милораду Симићу. Општина је обезбиједила средства, с тим да су и мјештани имали своје учешће. Такође, захвалност дугујемо и Славену Гојковићу и Живку Вукичевићу који су нам помогли при самој иницијативи – истакао је Бабић.
Поред тога, он је додао да постоји потреба да се заврши и још једна дионица.
– Постоји други пут, који се исто зове Бабићи, иако није наш, а који пролази поред наших кућа. Ту је остало још око 500 метара да се асфалтира и да се изгради мали мост, чиме би радови везани за инфраструктуру били у потпуности завршени – казао је Бабић.
Симић је истакао да на овом подручју има становништва, те да је ријеч о најјужнијем дијелу наше општине.
-Ово је 18. путни правац финансиран из буџета општине ове године, укључујући и рехабилитацију путева у Кострешу и у Појезни. Данас смо се окупили да прославимо задовољство са мјештанима засеока Бабићи у Црнчи. Треба изразити задовољство и показати да живота на руралном подручју наше општине итекако има. Ради се о крају удаљеном тридесетак километара од центра града и асфалти се у доброј мјери приводе крају. Сада је водовод на реду, који ће такође бити вјетар у леђа квалитетнијим условима живота мјештана. Струја је већ ријешена и онда човјек буде почаствован када живи у оваквом селу, као што је Црнча – рекао је Симић додавши да ће се и нагодину радити на овом подручју.
-У току зиме сигурно ћемо дефинисати пројекат за рјешавање водовода у овом јужном, односно, осињском крају. Спреман сам пружити руку, као и до сада, и испоштоваћемо правило да општина учествује у реализацији са половином потребних средстава – казао је Симић.

Related posts

УПУТСТВО ЗА БИРАЧЕ У ИЗОЛАЦИЈИ И ПОЗИТИВНЕ НА КОВИД

admin

Именовани начелници свих шест одјељења Градске управе

admin

УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА РОДИТЕЉСКОЈ КУЋИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još