РС-РЕГИЈА

ОТВОРЕН „ДЕЛТА ПЛАНЕТ“ (ФОТО)

У Бањалуци је данас, у присуству великог броја званица, свечано отворен тржни центар „Делта планет“ у чију је изградњу уложено 70 милиона евра.

Отварању је присуствовао премијер Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Умјесто класичног пресијецања црвене врпце, Додик и власник компаније „Делта Холдинг“ Мирослав Мишковић, почетак рада су озваничили притиском на виртуелно дугме на видео банеру.

Додик је рекао да је изградња овог тржног центра доказ свима који желе да инвестирају да су Српска и Бањалука спремни да прихвате велике пројекте.

– Хвала вам што сте нам омогућили овај величанствен дан. Данас сам више него пресрећан што сте омогућили Српској и Бањалуци да могу користити услуге центра. Овдје ће бити више од 100 брендова, има се шта видјети. АНадам се да ћемо доћи до циља од 1.000 КМ просјечне плате што ће помоћи нашим младима да не одлазе – истакао је Мишковић.

Радојичић је рекао да је и изградња тржног центра попут „Делта планета“ потребна граду у намјери да буде регионални центар.

– Ово није обичан трговински центар, већ један од најбољих. Хвала што сте допринијели нашој намјери да град постане лидер у региону. Ово је једно од највећих радних мјеста у граду, са 2.000 запослених – рекао је Радојичић и додао да се радује новим пројектима.

„Делта планет“, који се налази на Бањалучком пољу, највећи је тржни центар у БиХ, а београдска компанија, „Делта рил естејт“, уложила је у његову изградњу 70 милиона евра.

Овај шопинг мол довео је познате свјетске брендове у Бањалуку. Осим продавница, у центру је смјештен и биоскоп површине 1.500 метара квадратних, са пет сала и најмодернијом опремом. Ту су и супермаркет, ресторан и хиљаду паркинг мјеста.

У Бањалуци је због отварања тржног центра привремено обустављен саобраћај до 17 часова у дијелу Булевара српске војске који се укршта на кружном току са Улицом олимпијских побједника, до укрштања са Улицом Триве Амелице.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Без крађe возила у добојској регији у фебруару

admin

ЛАЖНИ ИНТЕРНЕТ СЕРВИСЕР ОПЉАЧКАО ДОБОЈЛИЈУ

admin

Матурантима сутра представљају студијске програме

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još