ИЗДВОЈЕНОНовости

ОЧУВАТИ СЈЕЋАЊЕ НА СТРАДАЛЕ ДЕТЛОВЧАНЕ

Прошло је већ 27 година од када су мјештани Доњег Детлака стали на браник своје отаџбине и упустили се у борбу, знајући да ако они не заштите своје породице, други нема ко. Вјечно смо захвални онима који су у тој борби дали највећи допринос кога човјек може дати, као и њиховим породицама које су поднијеле огромну жртву.

Казао је то данас Далибор Николић из Доњег Детлака обраћајући се присутнима на парастосу за девет погинулих српских бораца из овог села. Он је истакао да је вјечна обавеза Детловчана да чувају успомене на погинуле саборце, синове, очеве, комшије.

– Наша обавеза је и да чувамо Републику Српску као највреднију тековину наше борбе – рекао је Николић на парастосу гдје мјештани сваке године на Спасовдан запале свијеће и положе цвијеће на спомен – обиљежје подигнуто у част погинулим синовима, очевима, дједовима, пријатељима и комшијама.

Прије парастоса служена је молитва у манастиру Светог Илије, а осим чланова породица, цвијеће и вијенце у знак сјећања на погинуле Детловчане положили су и замјеник начелника општине Синиша Јефтић, делегација Општинске борачке организације, представници мјештана, те делегације политичких партија.

Related posts

Нова наредба о регулисању рада у Дервенти

admin

РАДНИ ДАН ДЕМИНЕРА ИСПУЊЕН РИЗИКОМ И БЛИСКОШЋУ

admin

Акција Кола српских сестара
уљепшала Божић више од 100 породица

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još