Конкурси

ОШ „Никола Тесла“:
Обавјештење о упису првачића

Основна школа

„Никола Тесла“ Дервента

На основу члана 67, 68. и 69. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник РС“ број  81/22), ЈУ Основна школа „Никола Тесла“ Дервента објављује

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

за родитеље дјеце дорасле за упис у први разред

Упис дјеце у први разред обавља се у априлу и мају текуће године. У први разред уписују се дјеца која закључно са 31. августом текуће године навршавају шест година. На захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је дијете спремно за полазак у школу. У изузетним случајевима, у први разред се могу уписати дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је то у најбољем интересу дјетета. У први разред уписује се и дијете старије од шест година које због болести или других разлога није било уписано у школу. Ранији упис, као и одгода уписа, могу бити најдуже за једну школску годину.

Пријава ученика траје до 15. марта 2023. године, путем интернет платформе за еУпис ученика: https://eupis.skolers.org/

Страници се може приступити уз коришћење било којег урађаја са интернет везом као што су рачунар, таблет или телефон. Послије успјешне пријаве школска комисија за упис ученика контактираће родитеље и информисати их о терминима за тестирање дјеце и о другим важним информацијама.

На основу електронске сагласности родитеља, у оквиру интернет платформе еУпис, школа преузима све потребне податке за упис ученика у први разред: Извод из матичне књиге рођених, Увјерење о држављанству и Увјерење о пребивалишту, те у том случају родитељи нису обавезни да доносе наведену документацију у школу приликом тестирања дјетета. Приликом уписа родитељ доноси само љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу.

Родитељи који не желе да користе интернет платформу еУпис или из било којих разлога нису у могућности да електронски пријаве дијете, упис ученика врше у просторијама школе као и претходних година или путем телефона број 053/333-265.

Стручна служба школе ће приликом евидентирања дјеце, договорити са родитељима термине тестирања, а документација потребна за упис – Извод из матичне књиге рођених, Увјерење о држављанству, Увјерење о пребивалишту и љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу достављаће се школи када дијете доведу на тестирање.

Упис ученика у подручне школе (Велика Сочаница, Мала Сочаница, Босански Лужани, Поље и Горњи Вишњик) такође ће се вршити на један од горе наведених начина.

За све додатне информације родитељи се могу јавити на број телефона 053/333-265 или мејл адресу os106@skolers.org.

Молимо родитеље да се придржавају датих упутстава и рокова.

Број: 159/23

Дана:10. фебруар 2023. године

 Директор школе                                                                           

Љубиша Ђурић

Related posts

КОМУНАЛАЦ – ЛИЦИТАЦИЈА

admin

ИЗВЈЕШТАЈ МАТИЧНЕ СЛУЖБЕ

admin

Конкурс за комуналног полицајца

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još