ИЗДВОЈЕНОНовости

О избору предсједника парламента 25. марта

Одборници Скупштине града на засједању које је заказано за петак, 25. марта разматраће 53 тачке дневног реда, међу којима и избор предсједника парламента, као и извјештаји о раду јавних установа за прошлу годину, као и планови за текућу годину.

На дневном реду ће се наћи и приједлог плана коришћења средстава за подстицање развоја пољопривреде и села за 2022. годину, као и извјештај о реализацији овог програма у прошлој години. Међу темама је и приједлог Програма санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева и улица за текућу годину, те Приједлог одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским, услужним и другим објектима и дјелатностима на подручју града.

Ријечи ће бити и о просјечној коначној грађевинској цијени квадратног метра корисне површине стамбеног и пословног простора и о висини накнаде за трошкове уређења градског грађевинског земљишта.

Одборници ће разматрати и Приједлог одлуке о изради измјене дијела Регулационог плана „Центар исток – Центар запад – Блок запад“, те закључак о прихватању иницијативе за измјену дијела Регулационог плана „Гаковац“ и Приједлог рјешења о измјени рјешења о именовању савјета за израду измјене дијела Регулационог плана „Сервисно – комунални центар“.

На дневном реду је и Приједлог одлуке о предсједницима савјета мјесних заједница, предложена рјешења о измјени рјешења о именовању савјета за израду Урбанистичког плана за урбано подручје града, те рад Одбора за жалбе града за протеклу годину. Ријечи ће бити и о информацији о стању гробаља на подручју града, али и приједлози о разрјешењу вршилаца дужности чланова управних одбора Туристичке организације и Спортског центра, те поништењу конкурса за избор и именовање три члана УО Спортског центра.

Одборници би требало да донесеу и одлуку о извршењу првоснажних пресуда Окружног суда у Добоју које датирају из фебруара и марта текуће године, као и приједлогу рјешења о разрјешењу замјеника предсједника Одбора за праћење примјене Кодекса понашања Скупштине града.

На засједању ће бити разматрани и годишњи извјештаји о пословању и годишњи обрачун свих јавних установа за протеклу годину и то Дома здравља, Центра за социјални рад, Предшколске установе Трол, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Центра за културу, Спортског центра“ „Туристичке организације и Геронтолошког центра, као и финансијски план „Трола“ за текућу годину, те програми рада и финансијски планови свих јавних установа.

На засједању ће се наћи и информације о упису ученика и стручној заступљености наставног кадра у школској 2021/2022. години у све четири дервентске основне школе, као и двије средње.

Биће разматрани и приједлози рјешења о разрјешењу дужности члана Комисије за награде и признања, као и о избору кандидата за по једног по члана школских одбора ОШ „Ђорђо Панзаловић“ Осиња и ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима, те приједлози рјешења о разрјешењу вршиоца дужности директора Туристичке организације и именовању на ту функцију. Одборници ће се изјаснити и о рјешењу о именовању Комисије за провођење огласа за именовање три члана Градске изборне комисије Дервента.

Дом здравља

Након што на дневни ред није увршћен приједлог трећине одборника да Скупштина града разматра рјешење о разрјешењу директора Дома здравља Дервента, шеф Клуба одборника СДС-а Перо Ђурић напустио је сједницу скупштинског Колегијума.

Избор предсједника

С обзиром да би за позицију предсједника Скупштине града могло да буде предложено више од једног кандидата, предложен је састав Комисије за провођење тајног гласања, и то одборница СНСД-а Маја Пјерановић као предсједавајућа, те одборник СДС-а Бранко Катанић и одборник УС-а Миодраг Тешендић као чланови. Приједлози ће бити усаглашени на самом засједању.

Related posts

Стефани Бањац хуманим гестом заслужила ријечи хвале

admin

ЗАТВОРЕНИ КАРАНТИНИ

admin

Уз молитву и налагање Бадњака вјерници дочекују Божић

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još