Друштво

Пакетићи за „Сунце“ и „Будућност“

Делегација клуба „Ротари“ из Добоја посјетила је данас дневни центар Удружења родитеља, дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних лица „Сунце“, те Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ и том приликом уручила по 50 пакетића за кориснике ових установа.

Један од чланова делегације Ненад Стојаковић из „Ротари“ клуба Добој изразио је задовољство због проширења акције подјеле пакетића ове године и на установе овог типа у Дервенти.

– Наш клуб сваке године у сарадњи са нашим пријaтељима из клуба „Хасфурт“ из Њемачке дјеци са посебним потребама у Добоју дијели пакетиће усусрет новогодишњим и божићним празницима, те смо и ове године ту традицију наставили упркос отежавајућим околностима. Проширили смо акцију и на ове двије установе у Дервенти и задовољство нам је да, на овај или неки други начин, помогнемо – рекао је Стојаковић, а захвалност за овај гест који ће корисницима „Сунца“ и „Будућности“ додатно уљепшати предстојеће празнике захвалио се директор Центра „Будућност“ Владан Поповић.

– Пред крај године јаве се многи донатори који желе да нашим корисницима, као и корисницима других удружења, али и другој дјеци, поклоне новогодишње пакетиће, те су нас у том хуманом духу данас обрадовали посјетом представници из „Ротари“ клуба  из Добоја који су за кориснике Удружења „Сунце“ и кориснике Центра „Будућност“ обезбиједили пакетиће и ја сам им на томе јако захвалан. Наравно, сваке године уз нас је Општинска управа која такође донира пакетиће свим удружењима, организацијама и корисницима којима је то потребно. У име наше установе захваљујем се и Савезу слијепих Републике Српске и фирми „Венето“ које сада већ традиционално сваке године обезбиједе пакетиће нашој дјеци – казао је Поповић.

Додао је да се нада да ће у идућој години покренути ресурсни центар за инклузивно образовање дјеце у сарадњи са Министарством просвјете и културе РС и ће то бити и главна активност у наредној години.

Наташа Тинтор, дефектолог у Удружењу „Сунце“ у име ове установе захвалила се овим путем представницима дугогодишњег пријатеља „Ротари“, као и свим осталим који су штићеницима овог удружења уљепшали предстојеће празнике.

– Захваљујем се дугогодишњим пријатељима из Ротари клуба који су данас у посјети и нашим корисницима уљепшали предстојеће дане, као и начелнику Милораду Симићу који сваке године усрећи наше кориснике новогодишњим пакетићима и подршком у раду – рекла је Тинтор додавши да ће подјела пакетића за кориснике „Сунца“ бити сутра, 31. децембра у периоду од десет до 12 часова.

Related posts

Од идуће године измјене услова за старосну пензију

admin

Почела исплата друге транше помоћи младима

admin

Од пољопривреде
се може живјети

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još