Eкономија

ПЕЛЕТ ВРХУНСКОГ КВАЛИТЕТА ЗА ДОМАЋЕ И ИНОСТРАНО ТРЖИШТЕ

„Дедина П.З.“ покренула је производњу дрвног пелета уз помоћ модернизованог система са аутоматским управљањем процесом производње, чиме је квалитет готовог производа постављен као императив и адут са освајање домаћег, али и иностраног тржишта.

У овом предузећу, у чијем погону 60 минута буде произведена 1,5 тона готовог производа, запослено је девет радника.

– С обзиром да је производња дрвног пелета условљена могућношћу  набавке сировина, и то великом већином од домаћих дрвопрерађивача, а дјелимично и од регионалних, тренутна епидемиолошка ситуација коју је изазвао корона вирус, утиче и на нас. С обзиром да наш план обухвата и извоз пелета у земље Европске уније, прије свега у Италију и Словенију, надамо се да ова ситуација неће потрајати – казао је менаџер фабрике пелета Јовица Бардак.

Производња је фокусирана на то да испрати високе стандарде квалитета финалног производа и одвија се по „ЕН плус“ прописима што подразумијева контролу сваког сегмента производње од набавке и коришћења сировина, до производног процеса и контроле дистрибуције готовог производа.

Директор предузећа Никола Дака истиче да је квалитет готовог производа на првом мјесту због чега инсистирају на лабораторији за испитивање квалитета свих параметара која се налази у оквиру производног погона. У овој лабораторији се више пута у току радног времена обављају испитивања.

– Поставили смо себи озбиљне стандарде и морамо да будемо спремни да их одржавамо. Производимо пелет А1 и А2 класе. Класификација је извршена на основу количине пепела које остаје у пећи приликом сагоријевања. Због тога морамо имати контролисан улаз сировине – истакао је Дака додајући да је циљ да се одржи континуирани квалитет производа који може да се, поред домаћег, пласира и на инострано тржиште.

Цијена

Из „Дедине П.З.“ истичу да тону пелета из њиховог погона износи 320 КМ уз минималну накнаду за услугу превоза на локалном нивоу.

– Додатне информације можете добити на број телефона 065/005-050 или на путем мејла pellet@dedinapz.com – казали су из овог предузећа.

Related posts

ДЕРВЕНТИ ПОНУЂЕНО СНАБДИЈЕВАЊЕ ПРИРОДНИМ ГАСОМ

admin

ВЛАДА ДАНАС О ЗБРИЊАВАЊУ РАДНИКА „УНИСА“

admin

ПЕТАК РОК ЗА ПОВОЉНИЈУ ЛЕГАЛИЗАЦИЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još