Друштво

Пет садница липе украсило град

Свјетски дан шума, 21. март у Дервенти је обиљежен садњом пет младица липе које су донирале „Шуме Српске“, нове саднице красе центар града поред храма и Улицу Милована Бјелошевића Белог.

Како су казали у градском Одјељењу за стамбено – комуналне послове нове саднице требало би да се нађу и на још неким локацијама у граду.

– Саднице широколисне липе добили смо на поклон од „Шума Српске“, симболично поводом Светског дана шума, а планирамо да нове саднице засадимо и у Жељезничкој улици – рекла је референт у овом одјељењу Николина Маркуљевић.

Директор дервентске Шумске управе Теодор Глишић додао је да су на овај начин жељели да истакну најважнију користи шума, а то је производња кисеоника.

– И у наредном периоду можемо да поклонимо још садница. Тренутно на подручју које обухвата ова шумска управа нема пошумљавања, јер сви наши шумски комплекси сами се подмлађују. Ми не вршимо голу сјечу већ планску сјечу и имамо довољно подмлатка да нема потребе за пошумљавањем – рекао је каже Глишић.

Акцију је испратио и начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Срђан Новић.

Related posts

Најмлађи музичари свираће
и пјеваће у част Дану жена

Derventski List

Конкурс за обуку пилота хеликоптера продужен до 11. априла

admin

Ђаци се ангажовали за Љубишин и Михајлов осмијех

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još