Друштво

Пећићев рад и дјела
остају непролазни

Поменом у Старој цркви у Српској вароши иполагањем цвијећа и паљењем свијећа на вјечном почивалишту данас је обиљежена годишњица смрти дервентског књижевника, новинара и потпуковника Војске Републике Српске Савка Пећића.
Цвијеће и вијенце положили су чланови породице Пећић, представници Српског књижевног клуба „Вихор“ из Дервенте и Књижевног клуба „Савовање“ из Шамца, а послије помена у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ представљена је изложба из дијела легата који је прије смрти оставио овој установи, а након тога одржан је поетски час.
О стваралаштву Пећића и његове двије књиге које је објавио пред саму смрт „Сви моји родови и плодови“ и „Билећке анегдотице“ говорили су предсједник „Вихора“ Ненад Симић и предсједник УО клуба Милорад Мишо Ђурђевић.
Стихове пјесма које је написао Пећић и стихове пјесма које су њему посветили други говорили су пјесници из Дервенте и Шамца.

Related posts

Гране се савиле под шљивом ранком

admin

Ако сте вриједни и креативни
успјех не може изостати

Derventski List

ПЧЕЛЕ БЕЗ ХРАНЕ, САЋА ПОЛУПРАЗНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još