Друштво

Плесна свечаност 1. јуна на Тргу ослобођења

Завршна манифестација пројекта „Растимо уз плес“, чији је носилац вртић „Трол“, биће одржана у сриједу, 1. јуна, испред зграде Градске управе на Тргу ослобођења.

Свечаност је заказана у десет часова, а Дервенћанима ће се представити 400 најмлађих плесача који су у посљедња три мјесеца савладавали плесне кораке и кореографије.

У пројекту београдске плесне асоцијације „Растимо уз плес“ који је одобрило Министарство просвјете и културе, Дервента учествује први пут, а часове плеса током три мјесеца похађало је око 250 Дервенћана предшколског и школског узраста. Њима ће се, на завршној свечаности, придружити и вршњаци из Модриче и Шамца и приуштити незабораван плесни спектакл суграђанима.

Директорица „Трола“ Гордана Симић, која је и водитељ програма у нашем граду, подсјетила је да је основни циљ пројекта да се код дјеце пробуди осјећај за ритам и да се дјеца у раном дјетињству играјући и забаве. Додала је да је први човјек плесне асоцијације Радомир Крсмановић на првом семинару обучио васпитаче и учитеље основним плесним корацима, када су заједно вјежбали кореографије које су малишани упијали два пута седмично.

– Осим „Тролу“, који је водитељ пројекта, лиценца за пројекат стигла је и на адресе основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“ – истакла је Симићева.

Осим ђака двије основне школе, „Троловаца“, малишана из припремног програма, у пројекат су се укључили и родитељи дјеце из вртића, као и средњошколци, а пројекат је подржао и градоначелник Милорад Симић.

Related posts

Освојили највише диплома и пласман на републичко такмичење

admin

Више од 250 жена славило
празник њима посвећен

Derventski List

Учење и труд
увијек се исплате

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još