ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПЛЕСНА СМОТРА ОКУПИЛА 380 МЛАДИХ УМЈЕТНИКА

Први пут у нашем граду данас је одржан Куп града Дервента у латиноамеричким плесовима на којем је наступило више од 380 плесача из БиХ и Хрватске.
Организатор цјелодневне смотре младости, љепоте и грације је Плесни клуб „Ритам“ из Српца, који већ неколико година ради на подручју наше општине.

Предсједник тог клуба, уједно и предсједник Савеза спортско-плесних клубова БиХ Бранко Савановић истакао је да се ради о такмичењу на нивоу савеза, те да је имало међународни карактер.
– Поред клубова их БиХ који су се здрушно одазвали на ово такмичење, имали смо клубове из Петриње, Загреба и Сплита из Хрватске. Укупно је наступило 16 плесних клубова. Такмичење се одвијало у неколико фаза па смо ујутро имали модерне плесове, након тога школску лигу, те квалификациони турнир, такмичење група и формација и на крају Куп у латиноамеричким плесовима. Надам се да ће ово такмичење прерасти у традиционално и да ћемо већ идуће године под покровитељством општине Дервенте и начелника Милорада Симића имати један озбиљан турнир за који ћемо се побринути да окупи такмичаре из 5-6 земаља – рекао је Савановић захваливши се начелнику који је препознао значај овакве смотре и без чије подршке ово такмичење не би било могуће.
Симић је истакао да је за први пут итекако успјешно одржана ова смотра и да је Дервента положила један важан испит, а организаторима је честитао.
– Желим да и ово данашње такмичење у Спортском центру постане традиција, као што је то на истом мјесту постао Сајам привреде и туризма. Желим да ови млади људи диљем Хрватске и БиХ кажу како су се осјећали овдје, како смо их дочекали, а за 12-20 година ту ће бити нови клинци и нови људи, и да то не буде само моја унука која је плесач и чиме се јако поносим, него и многе наше унуке – рекао је Симић истакавши да је Дервента де факто и де јуре Европа али да не знамо препознати значај оваквих ствари и не знамо им се суштински приближити.
Укупно 21 такмичар из Дервенте наступио је на такмичењу, а само су Ивана Симић и Срђан Јефтић, који су плесни пар већ пет година, представљали наш град у Купу. Четрнаестогодишњакиња Ивана је на првом представљању у свом граду истакла да је осјећај диван јер својим суграђанима може да покаже резултат свог петогодишњег рада. Нада се да ће да напредује у плесу и да ће једног дана бити тренер и на тај начин бавити се плесом.
Финални дио такмичења, односно Куп Дервенте, отворио је гост из Уједињених арапских емирата шеик Талиб бин Сакр ал Касими који са својим сарадницима борави у Дервенти. Он је истакао да му је част што је имао могућност да присуствује овом плесном догађају, а да би волио да се Дервента приближи његовим сународницима и постане пожељна за туристе из Емирата.
– Заиста ми је драго што сам данас у прилици да будем дио овог дешавања, које је веома интересантно и спаја људе и народе. Волио бих да ово постане препознатљиво такмичење које ће окупљати све више учесника. Ово заиста лијеп, чист и пријатан град у којем сам примљен изузетно лијепо и добро и желио бих да сарађујемо и са начелником општине пронађем могућности за то, тако да ћемо о томе разговарати у сваком случају – рекао је шеик ал Касими.

Побједници
Побједници првог Купа града Дервента у латиноамеричким плесовима су Магдалена Видас и Јаков Бјелац и СПК „Петриниа“ из хрватског града Петриње, а на другом мјесту су њихови земљаци из Сплита Марка Марки и Давид Љевар, чланови клуба „Ламбада“. Преостала четири мјеста заузели су чланови плесног клуба „Асторија“ из Сарајева.

 

Related posts

Викенд у знаку етно – пјесме

Derventski List

У Дријену и Горњем Детлаку сутра прекиди у испоруци струје

Derventski List

„НАПРЕТКОВ“ ДОМ У ДУХУ НАЈРАДОСНИЈЕГ ПРАЗНИКА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još