ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Плесни ритмови
окупљају све узрасте

Класични, латино – амерички, модерни и тактови зумбе, уз гимнастику, окупили су тридесетак полазница свих узраста у Центар за плес, рекреацију и корекцију „Студио С“ који је недавно у нашем граду покренула дипломирани професора физичког васпитања и спорта Лидија Иљић.

Плесни студио почео је са радом прије мјесец, а већ је окупио значајан број Дервенћана жељних рекреације уз музику и плес.

Иљићева каже да је отварањем „Студија С“ остварила своју дугогодишњу жељу.

 – На моју велику радост остварила сам своју жељу. Студио се базира на корекцији и рекреацији првенствено дјеце. Моја замисао је била, с обзиром на све лошију постуру и држање код дјеце, да заинтересујем младе Дервенћанке да кроз прилагођене вјежбе и плес почну да исправљају своје држање – рекла је Иљићева додавши да је жељела да суграђанима понуди нешто другачију активност којом би могли да испуне слободно вријеме.

– Врата студија су отворена и дјеци и одраслима који су можда некада жељели да се опробају у неким врстама плеса, а нису имали прилику. И сама сам прошла кроз то, јер сам желећи да тренирам плес, окренула се украјинском фоклору који сам вјежбала 15 година – казала је Иљићева.

Студио дјелује у тржном центру „Миленијум“ и тренутно окупља око 30 полазница распоређених у неколико група, а сви нови чланови су добродошли.

– Тренутно радим са дјецом од три до шест година, дакле вртићким узрастом, потом дјевојчицама нижих разреда основне школе, старијим основцима, средњошколкама и одраслом групом – објаснила је Иљићева истакавши да се час за све узрасте састоји од неколико дијелова.

– Први дио часа код свих је исти, само прилагођен узрасту, а посвећен је корективно – гимнастичким вјежбама, вјежбама истезања, јачања одређене групе мишића, док у другом дијелу часа вјежбамо плесне кораке, који касније добијају своју сврху у кореографији. План је да полазници сваког мјесеца савладавају једну врсту плеса, а циљ је да за једну годину пређу 12 врста плеса, од стандардних, латино – америчких до модерних – објаснила је ова инструкторка додавши да је спремна да ослушкује и жеље полазница.

– Дио дјевојчица је под утицајем корејске музике и показују интересовање за ову врсту тонова – додала је она.

Иако је „Студио С“ орјентисан на рекреацију, едукацију и забаву, Иљићева не искључује могућност сарадње са другим плесним клубовима, уколико полазнице изразе жељу за такмичарским видом плеса.

– Ако неко изрази жељу да се окуша на такмичењима, планирам да у сарадњи са добојским клубом „Стејџ“ обезбиједим тренере за даље напредовање у том правцу – казала је Иљићева поручујући да је плес универзални језик који разумију све генерације и да се нада да ће плесне школе заживјети у Дервенти.

Плес на отвореном

Лидија Иљић каже да на прољеће и љето планира да полазнице плесног студија, али и све друге заинтересоване, окупи у плесу на отвореном.

– Када дођу љепши и топлији дани могли ни заједно са свим љубитељима плеса да заиграмо на отвореном. Чланицама мог студија се идеја допада – рекла је Иљићева.

Related posts

У школске клупе сједа више првачића

admin

Ученицима приближена свакодневица
особа са оштећеним видом

Derventski List

УРУЧЕНА ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА РОДИТЕЉСКОЈ КУЋИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još