ИЗДВОЈЕНОСпорт

Пливање овог љета савладало 167 малишана

Кроз “школу пливања” која већ 12 година окупља дервентске малишане на базенима „Олимп“, а под организаторском палицом школе спорта „Арена“, овог љета је прошло је 167 полазника којима су данас уручене дипломе за успјешно савладано курс пливања.

Полазници подијељени у шест група имали су прилику да науче и усаврше технике пливања током 15 часова, а полазници нису крили задовољство због дружења на базенима, те су Марко, Ђорђе и Бењамин истакли је да им је ово искуство донијело нове другаре, као и да су савладавали технике роњења и пливања.

– Имам седам година и у овој школи сам упознао нове другаре и научио да роним што ми се много свиђа – казао је Данило, а и дјевојчице Жана и Лана су казале да су упознале нове другарице.

– Први пут идем у ову школицу, а била сам цијело љето на базену и било ми је лијепо, јер волим љето – објаснила је Лана додавши да је научила и да скаче у воду.

Као и ранијих година, град Дервента је пружио подршку овом пројекту.

–  Из године у годину траје лијепа традиција обуке пливача, а на срећу, имамо добар базен и професоре који могу да реализују овај пројекат кроз који је ове године прошло 167 малишана. Ово је можда мало већи издатак за родитеље, тако да ми помажемо, те смо учествовали сносећи половину трошкова, што је око 7.500 марака – казао је градоначелник Милорад Симић.

Инструктор пливања Дарко Панић казао је да је ова година била најуспјешнија што се тиче одзива полазника на курс.

– Ово је била најбројнија и најуспјешнија година што се тиче полазника “школе пливања”, јер се пријавио највећи број дјеце него свих ових година, тако да смо организовали курс у три термина, а школа је успјешно завршена крајем августа – казао је Панић додавши да је највише полазника било узраста од пет до десет година.

Related posts

Извјештаји јавних установа и предузећа без подршке већине

admin

Усвојен потпуно измијењен капитални буџет

admin

Кошаркашима ОШ „Никола Тесла“
карта за регионално такмичење

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još