Култура

Побрали све прве награде

Ученици дервентске основне Музичке школе Марко Пукета, Ања Сибинчић, Анђела Орландо и Кристина Павичић бриљирали су на Интернационалном онлајн такмичењу које је одржано у Барселони и Мумбају, у номинацији клавир соло, освојивши све прве награде и један гран при.

Млади музичари из класе професорице Маје Ђокић, по први пут су окушали на овом такмичењу, те су били једини представници из региона, а успјех који су остварили доказ су да се предан рад и труд итекако исплате.

Пукета, Сибинчићева, Павичићева и Орландо освојили су прва мјеста на онлајн клавирској смотри у Шпанији, док СУ исти ђаци на такмичењу у Индији такође побрали прве награде, али је Анђела Орландо побједник – лауреат са освојеним гран пријем.

Задовољство због освојених награда није крила ни менторица, али ни сами ученици.

– Веома сам срећна због награде, а посебно због тога што се вјежбање са нашом наставницом исплатило. Припремали смо се од почетка школске године, али је било другачије него прије, јер смо навикли да свирамо уживо, а сада је то било онлајн – казала је Ања Сибинчић док Кристина Павичић једва чека да стигну медаље.

– Први пут сам учествовала на онлајн такмичењу и јако сам сретна постигнутим резултатима. Захвална сам наставници, али школи, који су нам омогућили учешће на оваквом такмичењу – истакла је Павичићева.

Такмичење је одржано крајем марта и почетком априла.

 

Related posts

СУТРА „БАЛКАНСКА МЕЂА“ И „ДАМБО“

admin

У Броду одржано „Покровско пјесничко саборовање“

admin

Свечана академија окупила награђене пјеснике

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još