ИЗДВОЈЕНОНовости

Подршка града значајна
мотивација за школовање

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговоре са 71 новим стипендистом, а за 51 студената и 20 надарених ученика средњих школа подршка града биће значајна мотивација даље школовање.

Из градске касе за ове намјене обезбијеђено је 200.000 марака, а Симић је истакао да град сваке године радо подржава младе амбасадоре Дервенте на овај начин.

– Сваке године у ово доба стекну се услови да потпишемо уговоре са нашим студентима на државним факултетима и из године у годину настављамо ту традицију. Довољно је да се студенти пријаве, испуне формалне услове и град Дервента ће им обезбиједити стипендију за девет мјесеци. Сваке године и наставничка вијећа изаберу у средњим школама надарене ученике којих је ове године 20, тако да су од данас испуњени услови за 174 студента из Дервенте да добијају стипендију – рекао је Симић честитавши студентима и ученицима пожеливши им успјех у даљем школовању.

Од данас по први пут градску стипендију имаће студентица друге године денталне медицине у Бањалуци Хелена Голубовић.

– Подршка града ми много значи, поготово у ово вријеме, и на томе хвала градоначелнику и граду Дервента на несебичној подршци. Стипендију ћу искористити за више намјена, али првенствено у студентске обавезе – казала је Голубовићева, а студентица прве године на грађевинском факултету у Бањалуци Николина Чолић казала је да јој је ова подршка много значи нарочито због пресељења у други град.

– Помоћ нашег града је заиста јако значајна и важна за нас. Била сам корисник стипендије и током све четири године средње школе и тада ми је доста помогла – рекла је Чолићева.

Ученик трећег разреда гимназије рачунарско – информатичког смјера Давид Миланковић се сложио да подршка града носи велики значај.

– Стипендија ће послужити да се концентришем на даљи напредак у школовању – рекао је Миланковић.

Да ће овај вид материјалне подршке донијети олакшицу и за родитеље истакла је ученица другог разреда Стручне и техничке школе смјер царински техничар Анита Радишковић.

– Подршка града ми значи много јер ћу бити у могућности да ослободим родитеље плаћања неких мојих обавеза. Планирам и да наставим школовање на факултету – рекла је Радишковићева, а ученица истог разреда Дајана Пијетловић казала је да ће мјесечну стипендију искористити за школске активности и обавезе.

Град Дервента укупно у овој школској години стипендира 174 студента и ученика, што је за 15 младих мање у односу на прошлу годину.

Related posts

ПРИКУПЉЕНО 95 ДОЗА КРВИ

admin

Август топлији од просјека

admin

Спортски дан у вртићу донио прегршт забаве

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još