Друштво

Подршка пројектима младих надохват руке

„Омладинска банка“ у Дервенти добила је седмочлани одбор који ће усмјеравати даље активности у циљу оснаживања младих.

Учлањењем у пројекат „Омладинске банке“ у оквиру фондације „Мозаик“ Дервента је постала члан породице која броји 52 локалне заједнице. У Дервенти је под окриљем банке коју је подржала и локална управа планирана подршка за 16 пројеката и четири микро -бизниса.

Чланови дервентског одбора Хелена Голубовић, Вук Пијетловић, Срђан Цвјетковић, Маја Бојанић, Марија Срдић, Марко Живковић и Срђан Црнић послије едукације која ће бити организована ове седмице, координисаће организацију састанака, промоцију позива за младе у оквиру пројекта, радионица и едукација, те креирати планове у циљу активизма младих.

У наредном периоду требало би да услиједи позив за подршку пројектима у локалним заједницама члановима  „Омладинске банке“ за које је намијењен фонд од 50.000 марака, као и позив за подршку микро – бизнису са расположивим фондом од 20.000 КМ,. Предвиђено је и  менторство за пројекате и микро-бизнис, а биће одржана и „Мозаик“ годишња конференција „МОБА 2022“, на коју ће бити позвани сви градоначелници и начелници општина и градова и млади из одбора „Омладинских банака“.

Како је подсјетила предсједник скупштинског Одбора за питања омладине и младих и иницијатор овог пројекта у Дервенти Маја Пјерановић, након што је констатовано да активизам младих у граду није довљно развијен, услиједиле су активности које су довеле до придруживања Дервенте „Омладинској банци“.

Related posts

Традиција и обичаји најрадоснијег хришћанског празника

admin

Више насеља сутра и у четвртак без струје

admin

Објављен јавни позив за подршку удружењима грађана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još