ИЗДВОЈЕНОСпорт

Подршка спорту од око пола милиона КМ

Подршка спорту из буџета града ове године износи око пола милиона марака, а градоначелник Милорад Симић данас је потписао уговоре са 21 спортским колективом који су остварили право на ову врсту подстицаја.

Ради се континуираној подршци спорту коју Градска управа његује већ годинама, а гаранција је да спортски колективи могу несметано да функционишу.

– Износ који издвајамо за суфинансирање спортских клубова чини 2,5 одсто буџета. Када упоредимо издвојених око пола милиона марака за спорт, у односу на Бањалуку или Бијељину, то је мало, али за Дервенту са буџетом од око 20 милиона, то је доста добро и вјерујемо да су то достатна издвајања, али наравно, увијек треба више. Ипак, задовољство је на свечарски начин потписати уговоре са корисницима ових средстава – казао је Симић додавши да је у Дервенти активно укупно 40 спортских удружења, а за које су такође предвиђена средства из буџета.

– Остала удружења, која су у основи спортска, биће финансирана из других средстава уколико испуне прописане услове. Од око 500.000 марака који су обезбијеђени из буџета, 384.000 КМ намијењено је за 21 спортски клуб и колектив са којим су данас потписани уговори, док се додатних 50.000 КМ односи на плаћање тренинга у Спортском центру. Још 56.000 КМ обезбијеђено је за пројекте који се односе на област спорта – објаснио је Симић додавши да спортски колективи окупљају више од 1.500 махом младих људи, а којима се настоје обезбиједити што бољи услови за њихове спортске активности.

– Када се ради о инфраструктури, то је у првом реду терен са вјештачком травом, а услови на стадиону Фудбалског клуба „Текстилац“ биће додатно унапријеђени завршетком свлачионица. Ту је и Партизаново игралиште, својеврсни расадник рукомета, у које је уложено око 150.000 КМ у на којем ће бити настављени планирани радови – истакао је Симић нагласивши да се у погледу спортске инфраструктуре улаже и у другим дијеловима града и руралном подручју, прије свега на Чардаку, насељу са много дјеце, Новом насељу, те Осињи и  Босанским Лужанима.

Он је додао да се сваке године из капиталног буџета улажу средства у побољшање услова за спорт, додавши да су спортисти најбољи амбасадори града и то у Градској управи итекако препознају.

Представници спортских клубова нагласили су да подршка града много значи, посебно у креирању планова.

– Град је увијек био наша подршка и у нашим успјесима као и падовима и ова помоћ нам значи и, наравно, добро ће нам доћи, јер имамо велике планове како за наш подмладак, тако и за улазак у већи ранг такмичења. Дервента је позната по одбојци и била је учесник и Премијер лиге и Прве лиге и тренутно радимо на томе да са нашим суграђанкама и подмлатком поново достигнемо те висине – казала је тренер у Одбојкашком клубу „Дервента“ Јелена Нинковић истичући да клуб тренутно броји око 150 чланова и велики број нових полазника.

Предсједник Клуба малог фудбала Дејан Плиснић казао је да је подршка града круцијална за постојање спорта.

– Средства никад нису довољна и сви ми у спорту мало „кубуримо“ са тим средствима, али ниједан клуб на подручју нашег града не би могао да функционише без подршке локалне заједнице. Наш клуб постоји већ 14 година, футсал је релативно млад спорт који у Дервенти окупља 27 момака који се баве њиме и уживају у томе. Ми то радимо волонтерски, Дервенту представљамо у најбољем свјетлу и овим путем бих се захвалио у име свих клубова на подршци града – рекао је Плиснић.

Related posts

Срећан 8. март, Међународни дан жена

admin

ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОМОЋ ПОСЛОВНИМ СУБЈЕКТИМА

admin

Старт „Дервента Нектар футсал“ турнира у недјељу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još