ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОД НАДЗОРОМ 219 ОСОБА, ДВИЈЕ У СТРОГОЈ ИЗОЛАЦИЈИ

Дервентски епидемиолози, закључно са јучерашњим даном, под надзор су ставили укупно 219 особа, док су двије особе у строгој изолацији јер су навели да су били у контакту са обољелим од ЦОВИД-19, саопштено је данас из Хигијенско-епидемиолошке службе дервентског Дома здравља.

– Током 16. марта под надзор епидемиолога због корона вируса стављено је 168 особа, и то 114 из Аустрије, 26 из Њемачке, десет из Словеније, седам из Италије, пет из Србије, двије из Белгије, те по једна из САД-а, Русије и Швајцарске. Тиме је број особа које су под надзором повећан на укупно 219 – навели су из Дома здравља.

Додали су да су двије особе у строгој изолацији јер су навели да су у Аустрији били у контакту са обољелим од ЦОВИД-19.

– Њихово стање, али и стање свих осталих који су под надзором, свакодневно се прати и сви се добро осјећају – нагласили су из ове здравствене установе.

Дезинфекција

Из Дома здравља су навели да су јуче дезинфиковане стара и нова аутобуска станица, Дом за старија лица „Златни Луг“, Центар за социјални рад, Пореска управа, Ватрогасни дом, Фонд здравственог осигурања, те зграде Основног суда и Шумске управе у Дервенти.

УПУТСТВО

Свим особама које су у претходних 14 дана боравиле у Италији, Аустрији, Њемачкој, Шпанији, Француској, Словенији, Кини, Ирану, Јужној Кореји или су било гдје дошле у контакт са особом која је обољела од инфекције изазване корона вирусом савјетује се:

– Да се јаве Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља на бројеве телефон 053-331-023 локал 112 и 053-333-292 ради добијања потребних информација;

– Проведу у кућној изолацији, уз минимум контаката са укућанима, 14 дана од дана напуштања горе наведеног подручја односно контакта са обољелом особом;

– Уколико се у наведеном периоду јаве повишена температура, кашаљ, отежано дисање да не долазе у здравствену установу, већ телефонским путем контактирају свог породичног љекара, Станицу хитне помоћи или Хигијенско-епидемиолошку службу Дома здравља како би им се обезбедио медицински третман без угрожавања здравља осталих пацијената.

Related posts

Слободарске подвиге славити и памтити

admin

УКИНУТО ОГРАНИЧЕЊЕ КРЕТАЊА ЗА СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА

admin

БОЉИ УСЛОВИ У ОШ „ЂОРЂО ПАНЗАЛОВИЋ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još