Култура

Поезија се ушушкала „Под сјенком Мјесеца“

Вече поезије „Под сјенком Мјесеца“ посвећено Свјетском дану поезије који се обиљежава 21. марта, одржано је вечерас у организацији Стручне и техничке школе и Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.
Програм је са ученицима припремила и увјежбавала професорица Драгана Плавшић, која каже да већ трећи пут школа у сарадњи са библиотеком приредјује поетско вече.
Програм је започео „мјесечевим плесом“ који су извеле ученице Стручне и техничке школе, а поред плеса и многобројних стихова, ове године програм су увеличале и чланице школског хора које су извеле пјесму „Писаћу јој писма дуга“.
-Редован гост на овој манифестацији је и Немања Николић, који се сваке године радо одазове и звуцима гитаре увелича вече стихова. Стихове су поред ученика Стручне школе говорили и професори, као и директорица школе Бранка Јовић. Традиционално, у програм укључујемо и публику – казала је Плавшићева.
Директорица Народне библиотеке Мирјана Плиснић истиче значај манифестација чији су дио ученици.

-Трудимо се да током цијеле године одржимо разне манифестације за свачији укус, а посебно су нам драге вечери у којима учествују дјеца нашег града и суграђани – рекла је Плиснићева.
Поред познатих поета, публика је чула и стихове ученице школе Јоване Ђекић и професорице Душице Станковић Ђукић.
Програм су обогатили и разни цитати посвећени мјесецу, затим скечеви и одломци из Ћопићевих и Антићевих записа који говоре о Мјесецу.

Related posts

Човјек има слободе колико је за себе освоји

admin

ПРЕДСТАВЉЕНО „ПАСТИРСКО СЛОВО“

admin

Пјесма „Сава“ Марине
Матић побједник конкурса

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još