Култура

Поетски дан чува сјећање
на преминуле пјеснике

Поетским даном и сјећањем на преминуле пјеснике Српски књижевни клуб „Вихор“ уз пјеснике из сусједних општина приредили су данас омаж бившим колегама по перу.
Представници „Вихора“ и пјесници из других општина присуствовали су годишњем помену Миловану Бјелошевићу Белом, професору, књижевнику и политичару на гробљу у Kалендеровцима, поводом 31. годишњице од његове смрти
Уз породицу Бјелошевић цвијеће на вјечно почивалишре положила је делегација Градског одбора СДС-а и представници „Вихора“-а. Након помена Белом делегација „Вихора“ и други пјесници посјетили су и гроб преминулог пјесника Славка Покрајца, као и гроб књижевника, новинара и потпуковника Војске Републике Српске Савка Пећића.
Потом је у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ одржан поетски час и сјећање на до сада преминуле чланове „Вихора“ и пјеснике учеснике Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача“. Предсједник „Вихор“-а Ненад Симић подсјетио је на стваралаштво преминулих пјесника.
Градска управа пружила је подршку обиљежавању Поетског дана и сјећања на преминуле пјеснике, а поетском часу и сјећању присуствовали су чланови породице преминулих Бјелошевића, Покрајца, Пећића, представник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Борис Башић, те пјесници из сусједних општина и чланови клуба „Вихор“ који су говорили стихове.
За више од 20 чланова „Вихор“-а уручене су чланске карте за 2023. годину.

Related posts

Лепеза сликарских дјела изложена пред Дервенћане

admin

Књижевно вече са
Весном Дедић 25. јануара

Derventski List

Промоција „Мозговерзума“ сутра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još