ИЗДВОЈЕНОНовости

Позната, али и нова лица у трци за скупштинске клупе

Политичке партије које дјелују на подручју Дервенте пријавиле су кандидате за Народну скупштину Републике Српске и Парламент БиХ на предстојећим општим изборима који ће бити одржани 2. октобра, а рок за пријаву кандидатских листи истекао је 4. јула.

Тиме су постала позната имена суграђана који ће се борити за мјесто у скупштинским клупама на нивоу Републике Српске, али и БиХ, а међу добро познатим именима, налазе се и нова.

На листи СНСД-а за народне посланике из изборне јединице 4 нашла су се имена троје Дервенћана и листу предводи народни посланик Игор Жунић, док је један кандидат из Дервенте у трци за посланика у Парламенту БиХ.

– Листу СНСД-а за Народну скупштину РС у изборној јединици 4 предводи Игор Жунић, а кандидати из Дервенте за народне посланике су и Маја Пјерановић и Денис Пијетловић. За парламент БиХ наш кандидат је Ђурђа Додиг Пијетловић и ми очекујемо побједу на свим нивоима, јер нудимо квалитетне кадрове и квалитетна рјешења – казали су из Градског одбора СНСД-а.

Дервентски одбор СДС-а кандидовао је четворо Дервенћана за Народну скупштину РС, док за Парламентарну скупштину БиХ неће бити кандидата из нашег града.

– Ми на октобарске изборе излазимо са јаком екипом коју чине четири кандидата и очекујемо побједу. Носилац листе за Народну скупштину је Перо Ђурић, а уз њега су на листи за народне посланике и Владо Ковачевић, Бранко Катанић и Сања Николић. Кандидате за Парламент БиХ даће наше колеге из Модриче и Брода као што је договорено на нивоу координационог регионалног одбора – истакли су у Градском одбору СДС-а.

Социјалистичка партија за народне посланике има заједничку листу са Народним демократским покретом, а предсједник Градског одбора СП-а Дервента Славен Гојковић рекао је да заједничка листа за Народну скупштину из Дервенте броји три кандидата.

– Носилац листе за Народну скупштину је Славен Гојковић, а из Социјалистичке партије на листи је др Биљана Ненадић, док је трећи кандидат из Народног демократског покрета Маријана Рељић. За Парламент БиХ кандидат Социјалистичке партије је Миланка Ђукић – рекли су у Градском одбору СП-а.

Предсједник дервентског НДП-а Зоран Милојевић потврдио је да ће кандидат те странке на заједничкој листи бити Маријана Рељић.

– Ми смо дали једног кандидата на заједничку листу и очекујемо добар изборни резултат нашег кандидата и коалционог партнера, те да ће коалиција освојити један посланички мандат – рекао је Милојевић.

Партија демократског прогреса понудила је четири кандидата и то три за Народну скупштину и једног за парламент на нивоу БиХ.

– Наши кандидати за народне посланике су тренутни одборници у Скупштини града Сања Димитрић, Мирко Петрић и Душко Вујичић, док је кандидат за Парламентарну скупштину БиХ Дајана Зарић – рекли су у  Градском одбору ПДП-а.

Листу Демократског народног савеза чиниће три кандидата за Народну скупштину и један за Парламент БиХ.

– Носилац листе ДНС-а за Народну скупштину РС је Дејан Пјерановић, а из Дервенте имамо још два канидата и то Тијану Кудузовић и Драгу Симића, док је наш кандидат за парламент БиХ Мирко Земуновић – прецизирали су из Градског одбора ДНС-а.

Са пуном листом на парламентарне изборе излази и Уједињена Српска, која ће из Дервенте имати пет кандидата за народне посланике и једног за ниво БиХ.

– Носилац листе за Народну скупштину РС је Миодраг Тешендић, а уз њега наши кандидати су Тања Билић, Далиборка Ковачевић, Гордана Асентић, Дарко Врачевић и Драгомир Лејић. Кандидат за Представнички дом Парламента БиХ из Дервенте је Драго Латиновић – додали су у градском одбору странке.

Своје кандидате на предстојећим изборима имаће и Социјалистичка партија Српске и то за Народну скупштину.

– Наши кандидати за народне посланике су Далибор Симић, Никола Нединић и Сања Токић, а кандидате за парламент на нивоу БиХ из Дервенте нисмо понудили – кажу у Градском одбору СПС-а.

На листе за оба парламента кандидате из Дервенте понудио је и ДЕМОС.

– Ми смо понудили кандидате за оба парламента и за Народну скупштину РС то је Милан Ђукић, а за Парламент БиХ кандидат наше странке је Јелена Јоканић – рекли су у Градском одбору ДЕМОС-а.

Дервента се за Народну скупштину РС налази у изборној јединици 4, заједно са општинама Брод, Модрича и Вукосавље, док за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ чини изборну јединицу 2, која обухвата и Добој, Петрово, Брод, Вукосавље, Шамац, Модричу, Доњи Жабар, Лопаре, Угљевик, Станаре, Теслић, Брчко дистрикт, Бијељину и Пелагићево.

Избори

Општи избори у БиХ биће одржани 2. октобра, а  грађани ће бирати Предсједништво БиХ, Представнички дом Парламента БиХ, предсједника и потпредсједнике Републике Српске, Народну скупштину Републике Српске, Парламент ФБиХ, скупштину Брчко Дистрикта и скупштине кантона у ФБиХ.

Related posts

БАКЕ И ДЕКЕ ДРУЖИЛИ СЕ СА УНУЧИЋИМА У ВРТИЋУ

admin

Дервентски полицајци на пријему код министра

admin

„Фрукта трејд“ купио имовину „Униса“ за 27 милиона КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još