РС-РЕГИЈА

ПОЗНАТИ СТИПЕНДИСТИ СА СТУДИЈА У ИНОСТРАНСТВУ

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас прелиминарну ранг-листу стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству, за шта је буџетом Српске планирано 191.000 КМ.

Према овој ранг-листи биће додијељена 51 стипендија, а из Министарства је саопштено да је Комисија за додјелу стипендија предложила да студентима првог циклуса студија у иностранству буде додјељено 19 стипендија, студентима другог циклуса студија четири и студентима трећег циклуса 28 стипендија.

Студенти који су конкурисали за стипендију Министарства и испуњавају услове конкурса, а додијељена им је стипендија од другог јавног извора стипендирања, имају могућност да се опредијеле за једну стипендију и то у року од осам дана од објављивања прелиминарне ранг-листе.

Уколико се студент одлучи за стипендију Министарства потребно је да достави увјерење од другог даваоца да се одриче стипендије из другог јавног извора стипендирања.

Прелиминарна ранг-листа стипендиста доступна је на порталу Владе Републике Српске www.vladars.net, на страници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Подносиоци пријава имају право приговора на ову листу у року од осам дана од дана њеног објављивања, односно до 5. јануара.

Related posts

„Фереро“ из продаје у БиХ повлачи дио „Киндер“ производа

admin

Старе здравствене књижице важе до краја 2022. године

admin

УСКОРО ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ НОВЕ БОЛНИЦЕ У ДОБОЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još