Култура

ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ ГЛЕДАЈЕ ОНЛАЈН

У данима када је живот у свим сферама утихнут, када је више од свега важно да останемо код куће, да будемо одговорни према себи и другима, свијет умјетности оживио је на интернету много више него раније.

Разгледање музеја, галерија, онлајн концерти и представе, мноштво књига, филмова, серија и стрипова доступно је на само неколико кликова.

Бројна позоришта широм свијета почела су емитовање појединих представа на својим званичним налозима на друштвеним мрежама. Ово су учинили и Народно позориште Републике Српске и Дјечије позориште Републике Српске, а ускоро ће почети и Градско позориште „Јазавац“, што ће свим љубитељима ове умјетности омогућити да једним кликом пусте позориште и у своју кућу.

Прва представа која је емитована онлајн на званичном „Јутјуб“ каналу Народног позоришта РС је комад „Радничка хроника“, рађен по тексту Петра Михајловића, у режији Ане Ђорђевић. Ова представа, као и остале које планирају да емитују доступне су на званичном „Јутјуб“ каналу Народног позоришта РС наредних седам дана.

Друга представа коју Народно позориште планира да емитује биће приказана вечерас од 20 часова, а у питању је „Зоолошка прича“, по тексту Едварда Олбија, у режији Николе Коље Пејаковића, док ће комад „Четрнаеста“ бити емитован у петак, такође од 20 часова.

За најмлађу позоришну публику Дјечије позориште Републике Српске емитовало је прву представу од три планиране, а у питању је „Црвенкапа“, по тексту и у режији Живомира Јоковића.

На званичном „Јутјуб“ каналу ДПРС вечерас ће бити емитована представа „Украдени принц и изгубљена принцеза“, чије емитовање почиње од 18 часова, док ће комад „Нисмо сви летачи“ бити приказан у суботу, такође од 18 часова.

Градско позориште „Јазавац“ објавило је свој репертоар, који ће укључити неколико представа, филм и концерт. Вечерас од 20 часова биће емитован концерт Градског хора „Јазавац“ и Градског тамбурашког оркестра Бањалука.

– Снимци представа ће бити објављени на „Јутјуб“ каналу Градског позоришта „Јазавац“, а линкови ће бити објављени на званичним „Фејсбук“ и „Твитер“ налозима нашег позоришта. Сви снимци биће доступни седам дана од дана објављивања. Напомињемо да квалитет снимака није технички савршен. Хвала на разумијевању. Останите код куће и чувајте једни друге – навели су из „Јазавца“.

На репертоару овог позоришта планирано је емитовање неколико представа, док ће посљедња представа бити приказана 15. априла.

Народно позориште РС

„Зоолошка прича“, вечерас у 20 часова

„Четрнаеста“, петак у 20 часова

 

Дјечије позориште РС

„Украдени принц и изгубљена принцеза“,  вечерас у 18 часова

„Нисмо сви летачи“, субота у 18 часова

 

„Јазавац“

Концерт Градског хора „Јазавац“ и Градског тамбурашког оркестра Бањалука, вечерас у 20 часова

„Екскурзија“ (филм), недјеља у 20 часова

„Витез из Вилсонове“, 1.4. у 18 часова

„Радован II/“, 5.4. у 18 часова

„Љубавна сликовница“, 8.4. у 18 часова

„Пита ли ико како је мени?“, 12.4. у 18 часова

„Магареће године“, 15.4. у 18 часова

http://www.glassrpske.com

Related posts

„Арт сцена“ доноси бајке за најмлађе

admin

Богојављење дочекали
духовном поезијом

Derventski List

Комедија „Милка
и Неђо“ у четвртак

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još