Друштво

Покладно дружење окупило
више од 250 посјетилаца

Традиционално покладно дружење у Бијелом Брду окупило је овог викенда велики број учесника који су маскирани и добро расположени поздравили и суграђане на улицама града.

Ова манифестација и раније је окупљала вјернике како из Дервенте и околине, тако и госте, а један од организатора Фрањо Блажевић истакао је да ову годину карактерише рекордан број учесника.

– Од срца смо захвални свима који су нас поздравили и испратили на улицама Дервенте, а посебно полицијским службеницима који су нас испратили у дефилеу. Што се тиче одзива, окупило нас се са свих страна, па смо тако угостили и људе који живе у Загребу, Оџаку, Босанском Броду и Славонском Броду, из иностранства, али и оне из околних села Дервенте. Више од 250 посјетилаца је уљепшало овај догађај – казао је Блажевић додавши да је програм манифестације био садржајан.

– Програмом у друштвеном дому у Бијелом Брду, а којем је претходила миса, је био предвиђен избор за најбоље маске а ту титулу понио је наш Ивица Чабраја у костиму шеика, а који је изнио музички дио програма. Такође, одржан је и избор за најбољег пјевача под маском – рекао је Блажевић казавши да ће настојати да одрже традицију покладног дружења.

Related posts

Уљепшали празнике
за око 120 суграђана

Derventski List

Вода стиже до
60 домаћинстава

Derventski List

Расписан конкурс за упис у средње школе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još