Друштво

Поклони за вишеструке даваоце крви

Градска огранизација Црвеног крста у оквиру обиљежавања „Недјеље Црвеног крста“ окупила је данас вишеструке добровољне даваоце крви изразивши им захвалност за њихову хуманост, уручивши им и пригодне поклоне.

Ријеч је о пет давалаца који су крв даровали више десетина пута, а међу њима је и Зоран Петковић чији „стаж“ добровољног даваоца сеже до средњошколских дана.

– Крв сам даровао 86 пута, а почео сам у четвртом разреду средње школе и то да би бих ишао на наставу два дана. Послије се јавила хуманост која ми је била и главна водиља – нашалио се Петковић, а жеља да помогне некоме коме је помоћ потребна довела је Дарка Васелића на стазу добровољног давалаштва.

– Крв сам даровао 51. пут, први пут у средњој школи са жељом да помогнем некоме дајући ову незамјењиву течност – казао је Васелић, а исти циљ имао је и Борислав Миоданић који је крв добровољно даровао 72 пута, почев од 1981. године.

„Недјеља Црвеног крста“, која се ове године обиљежава под мотом „30 година стазама хуманости“, прилика је за пригодне акције које проводи Градска организација Црвеног крста.

– Поред посјета истакнутим даваоцима, волонтерима, члановима наше организације и социјално угроженим категоријама становништва, планирамо посјете породицама несталих и заробљених цивила, социјално угроженим лицима који су рањени од гранате или мине у посљедњем рату, те социјално угроженим ученицима. Током ове седмице биће подијељено 220 пакета помоћи које су донирали локална управа, те приватна и јавна предузећа – казао је секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић захваливши се свима који су обезбиједили донације.

Related posts

Туристи из Француске камповали на Патковачи

admin

Ранг – листа примљених ученика у Стручну и техничку школу

admin

Буди дио позитивних
акција у свом граду

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još