Култура

Полазници откривају тајне дизајна, кројења и шивења

„Арт сцена“ и вечерас је у просторијама Народне библиотеке окупила љубитеље моде које је кроз тајне занате водила дизајнерица одјеће и текстила Маја Кнежевић Бирманчевић уз помоћ кројачице Мире Новаковић.

Највише интересовања за усвајање вјештина дизајнирања, кројења и шивења модерних комада гардеробе показали су најмлађи.

Како је објаснила Кнежевић Бирманчевић циљ вечерашње радионице креативно је изражавање, али и осврт на еколошки приступ моди и одијевању.

  • Правили смо колаже од старих одјевних предмета, али и редизајн и преправку старе одјеће у нешто ново. Циљ је био да сва креативност полазника дође до изражаја, али и да усвоје знања о еколошком приступу моди. На тај начин учимо најмлађе о одговорности према животној средини и како је њихова улога у томе важна – истакла је она, те додала да је било веома занимљиво видјети како полазници радионице размишљају, али и да се иза многих радова види велики потенцијал и таленат.

Такође, подршка која је стигла од кројачице Мире Новаковић је била значајна.

  • Она нам је помогла у реализацији идеја које се односе на преправку одјеће, те у усвајању тајни кројења и шивења – објаснила је Кнежевић Бирманчевић.

Related posts

„НОЋ БОГОВА“ ДОНИЈЕЛА ДУХ ВРХУНСКОГ ПОЗОРИШТА

admin

Клавирске изведбе ученика
заслужиле аплаузе

Derventski List

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „КАИНОВ ОЖИЉАК“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još