Друштво

ПОЛИЦАЈЦИ УЧИЛИ „ТРОЛОВЦЕ“ О САОБРАЋАЈУ

Обиљежавање „Недјеље саобраћаја“ у вртићу „Трол“ настављено је данас посјетом представника дервентске Полицијске станице, који су малишанима говорили о саобраћајним правилима и реквизитима које користе у свакодневном раду.

Главни васпитач у „Тролу“ Срђан Сарић казао је да малишани са великим интересовањем слушају шта им гости говоре и радо учествују у свим активностима.

– Посјета ватрогасаца увијек је занимљива, а они су дјеци представили ватрогасно возило, чему служи, а показали су им неке основне вјежбе у случају пожара или незгоде. Неизоставна је и посјета полиције, а научили смо која је улога полицајаца, чим се све служе у свом раду и наравно, увијек им је најзанимљивије полицијско ауто са сиреном. У групама су са васпитачима имали креативне радионице на којима су правили превозна средства и начули основне ствари о саобраћају – рекао је Сарић додавши да ће дјеца током „Недјеље саобраћаја“ посјетити Ватрогасну јединицу и Полицијску станицу.

Активности у оквиру ове недјеље биће настављење сутра креативним радионицама у групама, када ће малишани са васпитачима правити превозна средства попут аутомобила, камиона, авиона, бродова и слично.

У тој предшколској установи Недјеља саобраћаја традиционално се обиљежава другу седмицу у октобру, а током обиљежавања дјеца уче о возилима, правилном кретању у саобраћају, правилима и опасностима.

Related posts

Заједничким снагама до збрињавања отпада

admin

Игор коначно има
обезбијеђен лијек

Derventski List

Залихе допуњене са 73 дозе крви

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još