ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПОМОЗИМО АНАСТАСИЈИ ДА СТАНЕ НА НОГЕ

Дервенћанка Анастасија Кокоруш, која болује од дистрофије мишића, налази се пред новим изазовом за који јој је потребна помоћ њених суграђана и свих људи добре воље како би стала на своје ноге.

Ова храбра дванаестогодишња дјевојчица од пете године везана је за колица, а до сада је имала четири операције трансплантације матичних ћелија.

Послије операција Анастасија је неколико седмица боравила у Специјалистичкој оридинацији за ортодонцију „Орто – МД“ у Новом Саду гдје уз стручњаке изводила вјежбе које би је требале одвојити од инвалидских колица. Међутим, ове вјежбе коштају 2.500 евра мјесечно, што је за Анастасијине родитеље тренутно недостижна сума.

– Потребна нам је помоћ да скупимо новац за вјежбе које ће ми помоћи да станем на своје ноге. Започете терапије морали смо врло брзо напустити, између осталог и због тога што и мама Живана, која је обољела од епилепсије, мора ускоро на операцију. Лијечење морам наставити у клиници „Орто-МД“ након што скупимо новац и будемо имали слободан смјештај. Цијена је око 2.500 евра мјесечно – каже Анастасија.

Поред тога, ова храбра дјевојчица мора на нови биопсију мишића која кошта 500 евра.

Поред тога што се половину живота бори са болешћу, Анастасија је једна ведра дјевојчица, коју краси и изузетан таленат за цртање.

Жиро – рачун

Сви који су у прилици и који то желе, лијечење Анастасије Кокоруш могу помоћи уплатом на жиро – рачун број 5620058152838416 отворен у НЛБ банци на име Живана Кокоруш.

Related posts

У част Светом Сави свечано
у СШЦ „Михајло Пупин“

Derventski List

Најбољи ученици понос и дика града

admin

БРЕНДИРАЊЕМ ЗАШTИТИТИ ДОМАЋУ ПРОИЗВОДЊУ (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još