ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Помоћ да се кућа оспособи стиже од општине и суграђана

Општина Дервента, али и бројни привредници, грађани и комшије притекли су у помоћ породици Славише Милошевића којем је у недјељу увече у пожару изгорио кров и дио поткровља куће у Церанима, а која је дом за шесторо малишана.

Кућа је тренутно неусловна за становање, а дјеца, која су узраста од једне до 13 година, тренутно бораве код баке и комшија. Милошевићи су у пожару остали и без одјеће, обуће, уџбеника и школског прибора, па су се бројни суграђани ангажовали како би малишанима обезбиједили оно најпотребније.

Домаћинство Милошевића данас је обишао начелник општине Милорад Симић казавши да ће Општинска управа обезбиједити 5.000 марака за поправку крова, а овој породици том приликом уручио је и пакет једнократне помоћи.

– Дошао сам да у своје, али и у име општине Дервента пружим руку помоћи породици Милошевић. Овакве несреће се сваком могу десити. Проблем би био и да је љето, с обзиром да је у кући шесторо дјеце, а како је зима и ниске су температуре, ситуација захтијева да реагујемо што прије – казао је Симић додавши да се акцији да се овој породици што прије обезбиједи кров над главом одазвала и неколицина привредника и појединаца.

– Породици Милошевић је сада потребно све, столарија, намјештај, купатило, постељина, али и гардероба и обућа и уџбеници и школски прибор. Свакако, уколико нешто круцијално буде још недостајало, Општинска управа је ту, јер наша дужност је да пазимо на дјецу, посебно је осјетљиво што је од њих шесторо троје са посебним потребама – нагласио је начелник те казао да породица може да рачуна на његову подршку.

Власник куће Славиша Милошевић објаснио је околности које су довеле до пожара.

– У недјељу, послије 17 часова оџак је експлодирао – казао је Милошевић захваливши Територијалној ватрогасној јединици која је у рекордном року стигла на терен и захваљујући чијој брзој реакцији је спасен остатак куће.

Мајка малишана Зорица Стојаковић упутила је апел суграђанима, који имају могућности, да им помогну, јер дјеца тренутно спавају код комшије и код баке и немају шта да обуку.

– Најмлађе дијете има годину, а најстарија дјевојчица 13 година. Када је пожар избио из куће смо побјегли само у ономе у чему смо се у том тренутку затекли – обајснила је Стојаковићева те додала да се неколико суграђана већ одазвало апелу за помоћ и донијели су гардеробу, понајвише за најстарије дјевојчице.

– Дјевојчице су највише забринуте што немају ствари за школу, уџбенике и школски прибор – казала је она додавши да сви који могу и хоће да им помогну, да их контактирају на број телефона 066/835-620.

Related posts

У Дому здравља доступан
савремени мамограф

Derventski List

Почиње предлагање кандидата
за Великогоспојинску повељу

Derventski List

„Комуналац“ почео кошење и уређење зелених површина

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još