ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„Поносне картице“ и за вишечлане породице у Дервенти

Дервента је данас постала једна од двадесетак локалних заједница у Републици Српској које су дио пројекта „Пријатељи породице“, а којим се обезбјеђују „поносне картице“ за породице са троје и више дјеце уз које остварују право на одређене погодности.

Уговор о приступању пројекту, који уз сарадњу са око 250 партнера вишечланим породицама нуди читав пакет погодности при куповини и другим активностима, потписали су градоначелник Милорад Симић и предсједник фондације „За породицу“ Драган Дакић.

Дакић је истакао да је основни услов који породице треба да испуне како би добиле „поносну картицу“ то да им је барем једно од дијете малољетно.

– Велико ми је задовољство што је и Дервента постала „Пријатељ породице“ и то као локална заједница са око 350 породица које ће имати могућност коришћења погодности и попуста у оквиру нашег пројекта. Добри примјери показују да те уштеде могу мјесечно да износе до 200 марака. Циљ је да подржимо и оснажимо породице са троје и више дјеце. Осим сегмента пројекта који нуди попусте, власници „поносних картица“ имаће могућност и на погодности када се ради о едукацијама и запослењу  – казао је Дакић додавши да и привредници које се одлуче да буду дио пројекта такође имају одређене бенефите.

– Сваки привредник који се придружи пројекту добија од своје локалне заједнице бесплатну интернет продавницу која на тржишту кошта више од 3.000 марака. Вјерујем да можемо рећи да је у овом моменту, с обзиром на број учесника, ово постао највећи пројекат тржишне дигитализације у РС што је један од позитивних споредних ефеката. Такође, на овај начин подстичемо друштвену одговорност – објаснио је Дакић додавши да је пројектом тренутно обухваћено око 4.000 породица у РС.

Градоначелник Милорад Симић казао је да је пројекат, уз досадашње начине подршке вишечланим породицама које постоје у Дервенти, још једна у низу позитивних прича.

– Драго ми је да смо наишли на невладину организацију која то ради професионално, те смо постали једна од више од 20 локалних заједница која учествују у пројекту. У Дервенти подршку из буџета добијају мајке за свако треће и наредно дијете, као и за близанце, а постоје и олакшице за боравак дјеце у вртићу, а када томе додамо и погодности које даје овај пројекат, онда чинимо велику ствар. Биће расписан јавни позив и вишечлане породице имаће могућност да се пријаве за „поносне картице“ – казао је Симић позивајући породице са троје и више дјеце да се пријаве за учешће у овом пројекту.

Иницијатор придруживања Дервенте пројекту „Пријатељ породице и одборник у Скупштини града Маја Пјерановић захвалила је за подршку њеном приједлогу, те је позвала привредне субјекте и породице да постану дио пројекта.

Related posts

ДАМЕ ЗА 8. МАРТ ОЧЕКУЈЕ ДОБАР ПРОВОД

admin

ЈАБУКЕ У ПОЈЕЗНИ ЗИМУЈУ НА СТАБЛУ

admin

ДЕРВЕНЋАНИ ДРУГИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još