Друштво

Постављен крст на
звоник сочаничког храма

На звоник храма Вазнесења Господњег у Великој Сочаници, чија је обнова почела половином фебруара, данас је постављен крст.

Крст висине 2,5 метара и ширине 1,6 метара, тежак је око 150 килограма, а дар је супружника Видомира и Даринке Којић.
-Моји преци су били веома привржени цркви и осјећам обавезу да и ми потомци храм доведемо у стање какво му и приличи – рекао је Којић.
Предсједник Грађевинског одбора Драгислав Зарић објаснио је да су прву фазу реконструкције храма финансијски успјешно затворили и да почиње реализација друге фазе.
-Што се тиче звоника то је сада завршено постављањем крста, а слиједи промјена столарије и свлачење фасадног дијела. Добили смо значајну финансијску помоћ од предсједника Републике Српске Милорада Додика 15.000 марака, Епархија зворничко – тузланска је издвојила 10.000, а Градска управа и градоначелник Милорад Симић издвојили су 15.000 марака, а доста добар је одзив мјештана и привредника, што нас посебно радује – рекао је Зарић.

Надлежни свештеник Славољуб Тривић додао је да је ово велики дан за сочаничку Црквену општину, те се захвалио свима који су до сада учествовали у реконструкцији храма, те дародавцу данашње хране за раднике Миливоју Ђукићу са породицом.
Реконструкција цркве која датира из 1930-тих година прошлог вијека планирана је у три фазе.

Related posts

Штрапаријада окупила на хиљаде посјетилаца

admin

Црква у Агићима
прославља крсну славу

Derventski List

Подршка и поклони за
кориснике „Будућности“ и „Сунца“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još