ИЗДВОЈЕНОНовости

Потписани уговори са новим стипендистима

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговоре о стипендирању са 64 нова студента и 20 надарених ученика средњих школа који први пут добијају градску стипендију, а уз 105 стипендиста који су од раније стипендисти, Градска управа стипендира укупно 189 студената и средњошколаца.
Њима ће током десет мјесеци на текући рачун бити уплаћиван стипендија од по 120 марака за студенте, те 70 за ученике.
Први пут градску стипендију добила је суденткиња прве године Медицинског факултета Катарина Гојковић, која је изразила захвалност.
– Желим да помажем људима и да их лијечим, а такође имам жељу да останем овдје и доприносим здравственом систему у нашој држави. Вјерујем да сваком студенту значи кад неко препозна његов рад и труд, а свакако је сваки џепарац током студирања добро дошао – рекла је Гојковићева.
Прву годину на Факултету техничких наука уписао је и Михајло Ђекић.
-Ова стипендија нам значајно помаже у финансијском смислу, а такође нам може бити и мотивација за даље школовање –  рекао је Ђекић.
Међу 20 надарених средњошколаца је шеснаестогодишњи Давид Миланковић, ученик другог разреда информатичке гимназије.
-Ово је моја прва стипендија и много ми значи за даље усавршавање, а своју будућност видим на неком техничком факултету, можда и машинству – рекао је он.
Градоначелник је истакао да је за стипендије у буџету града издвојено 200.000 марака, те је пожелио стипендистима успјешно школовање и поручио да свог града неће да се постиде гдје год да оду.
– Ово је мала финансијска помоћ родитељима да лакше преброде све недаће, али је далеко већа сатисфакција што знају да ми бринемо од дјеци. Није забрањено отићи изван наших граница, али је добро остати. Криви смо ми стари који не обезбиједимо услове, а Дервента је прилично искорачила јер слови за средину у којој нема незапослених иако је на Заводу за запошљавање 504, који су на евиденцији из неких других разлога. Ове младе овдје чека пуно радних мјеста – рекао је Симић подсјетивши да Дервента стипендира све студенте јавних универзитета који редовно уписују академску годину, те имају право једном и да обнове.
Осим уговора о стипендирању, градоначелник је дјевојкама уручио и по ружу у сусрет предстојећем Међународном дану жена.

Related posts

Влада утврдила буџет за 2024, веће пензије,
борачка примања и плате у образовању

Derventski List

Петља у плановима
„Аутопутева“ за ову годину

Derventski List

Поднесен приједлог за
опозив Маринка Николаша

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još