Друштво

Почела исплата друге транше помоћи младима

Исплата нове транше једнократне помоћи од по 100 КМ за око 130.000 младих у Републици Српској почела је данас, саопштено је из Министарства финансија РС.

За све младе који су већ добили по 100 КМ у јулу исплата ће се вршити по аутоматизму у складу са условима дефинисаним одлуком Владе Републике Српске, те они нису обавезни да се пријаве на апликацију.

Млади који се још нису регистровали или су у међувремену промијенили личне податке које су унијели у систем, биће у могућности да се пријаве путем апликације https://inp.vladars.net која ће бити активна до 25. септембра 2022. године.

На основу одлуке Владе, право на једнократну новчану помоћ од 100 КМ остварују млади који на дан 3. септембар 2022. године имају од 16 до 29 година, пребивалиште у Републици Српској или су грађани Брчко Дистрикта БиХ са држављанством Српске.

– С обзиром на то да су одлуком обувхаћени и млади који су тек напунили 16 година, напомињемо да треба да имају отворен банковни рачун на своје име чији ће број, заједно са осталим подацима, унијети у апликацију – навели су из министарства.

Млади са потешкоћама у развоју чији су се родитељи или старатељи већ обратили Министарству финансија и који у складу са одлуком Владе испуњавају услове за додјелу по 100 КМ једнократне помоћи, такође ће, по аутоматизму, добити по 100 КМ, док ће онима који испуњавају услове, а нису то учинили у јулу, бити омогућено да се обрате министарству и доставе документацију са личним подацима дјетета, рјешења о статусу, те личним подацима родитеља или старатеља (уз банковни рачун), до 25. септембра 2022. године (на адресу Министарство финансија Републике Српске, Трг Републике Српске бр. 1, 78000 Бања Лука) како би остварили право на једнократну помоћ.

– Подршка младима у Републици Српској је дио укупних мјера Владе Републике Српске на сузбијању посљедица инфлације које се континуирано спроводе с циљем заштите најрањивијих категорија становништва Републике Српске и побошљања стандарда живота у Републици Српској – додали су из министарства.

Related posts

Без струје сутра
дијелови града

Derventski List

Љубица Гаврић
прославила 100. рођендан

Derventski List

Ранг – листа примљених ученика у Стручну и техничку школу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još