ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

У школама у Републици Српској данас је почела нова школска година, а у дервентске школи први пут у клупе сједају 192 првачића.

Настава ће се у свим школама изводити у складу са препорукама Института за јавно здравство РС у циљу заштите од корона вируса, а то подразумијева скраћене часове, ношење маски приликом доласка у школу и изостанак великог одмора.

Маске се, према препорукама Института за јавно здравство РС, препоручују и током наставе кад год је то могуће, посебно када је ријеч о дјеци која имају здравствених проблема. Маска је обавезна и током одласка у тоалет, с тим што се обављање тих потреба препоручује током часова, а не на одмору како се дјеца не би сретала и правила гужву.

Осим укидања великог одмора, новост на коју ће морати да се привикну ђаци јесте и то што ће сами сједити у клупи, а у одјељењу ће их бити највише 15, због чега ће одјељења са већим бројем ученика бити подијељена у двије групе.

Часови у вријеме пандемије, умјесто уобичајених 45, трајаће 20 или 30 минута у зависности од броја ђака у школама. Дјеци се савјетује да доносе своју ужину и не дијеле је са другарима, а нема више ни дијељења школског прибора. У прошлост су послати и групни рад и рад у паровима.

Мјерењем тјелесне температуре од сутра ће почињати и радни дан запослених у школама. И њих као и школарце на улазу у школе очекују средства за дезинфекцију и, за разлику од дјеце, они морају стално носити маске. Дружења у зборницама нема, а за састанке и договоре препоручује се максимално коришћење електронске комуникације.

Поклони

Начелник општине је и за ову генерацију првачића као добродошлицу у клупе обезбиједио школске торбе и прибор.

Related posts

Уз пут прикупили
50 врећа смећа

Derventski List

ПОЛИЦАЈЦИ УЧИЛИ „ТРОЛОВЦЕ“ О САОБРАЋАЈУ

admin

Спомен – парк мјесто вјечног сјећања на невине жртве

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još