Eкономија

Почела подјела регресираног дизела

Подјела регресираног дизел горива пољопривредним произвођачима за 2022. годину почела је данас широм Републике Српске, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Ратарима се одобрава премија од 0,50 КМ по литру, а одобрава се 100 литара дизел горива за хектар обрадивог пољопривредног земљишта.

У првом обрачуну одобрено је 3.883.635 литара за 3.873 корисника који су тренутно испунили услове, за шта је издвојено 1.941.815 КМ.

Спискови корисника који су обухваћени првим обрачуном послати су свим локалним управама у Републици Српској и доступни на интернет страници Агенције за аграрна плаћања.

Рок за ажурирање података у АПИФ-у на основу чега пољопривредници стичу право на регресирани дизел је 15. мај, а Агенција за аграрна плаћања ће у складу с тим вршити додатне допуне спискова корисника.

Регресирано дизел гориво корисници могу преузети до 31. октобра 2022. године код овлашћених дистрибутера који су склопили споразум са Министарством пољопривреде.

Пољопривредни произвођачи који нису обухваћени првим обрачуном биће благовремено обавијештени о наредном обрачуну.

 

 

Related posts

РАФИНЕРИЈА ДЕРВЕНТИ ПОНУДИЛА ГАС

admin

ВЛАДА ДАНАС О ЗБРИЊАВАЊУ РАДНИКА „УНИСА“

admin

Најскупља кућа у РС лани продата за 850.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još