ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Почео други круг уписа у средње школе

Други круг уписа у средње школе почео је данас и трајаће до сриједе, а највеће интересовање ђака владало је за ЦНЦ техничара и информационе технологије, а коначне листе примљених ученика биће објављене у петак, 25. јуна.

Послије првог круга уписа, сва мјеста су попуњена у смјеру царински техничар, који се по први пут нашао у понуди Стручне и техничке школе, док су ђаци могли да бирају и смјер техничар ЦНЦ технологија, трговачки и агро техничар техничар и обрађивач метала резањем/бравар-заваривач.

– Ученици прате сигнале са тржишта, те не чуди што је највеће интересовање за ЦНЦ технологије – казала је директорица школе Бранка Јовић.

У Средњошколском центру „Михајло Пупин“ су казали да мјеста још увијек има у свим смјеровима, али да су ђаци махом бирали информационе технологије.

– У другом кругу уписа највеће интересовање влада за рачунарске смјерове, односно за техничара информационих технологија и техничара рачунарстава и програмирања – казала је директорица школе Гордана Асентић те напоменула да је ђацима на располагању и дефицитарно занимање електричар/електроинсталатер-аутоелектричар.

– Ученици који се одлуче за дефицитарно занимање имаће стипендију од 100 марака мјесечно и бесплатан превоз.

Ученици који ни у другом кругу не упишу жељено занимање, шансу имају од 5. до 7. јула, те средином тог мјесеца.

Related posts

Столићева трећа у Српској по знању из информатике

admin

Дервенћани у православну Нову
2024. годину упловили у одличном расположењу

Derventski List

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИЈУ КАМАТНЕ СТОПЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još